Apple vil lave streaming indhold a la Netflix

edbpriser.dk 05-07-47636 02:40

Det har været rygtet længe, at Apple ville gå samme vej som Netflix, HBO og Amazon og begynde at lave originalt indhold - TV-serier og film - som vil kunne streames fra iTunes og deres Apple TV boks.

Nu kan Hollywoods brancheblad, Variety, rapportere, at Apple mødes med en del forskellige producenter for tiden med henblik på at få skabt nyt og eksklusivt indhold til Apples egen streaming-tjeneste.

Læs også: Tidligere Apple boss har lavet ny smartphone

Det er uvist, om Apple både er interesseret i film og TV-serier, men de har igennem flere år opkøbt uafhængige film fra filmfestivaler, som de har distribueret gennem iTunes, så konceptet er ikke helt nyt for Tim Cook & Co.

Apple bød på Top Gear

Et andet tegn på, at Apple kigger seriøst på at få mere originalt indhold til deres kanaler, er, at de var blandt de interesserede købere af BBC's Top Gear værter, Jeremy Clarkson, James May and Richard Hammond, da de skiftede til Amazon tidligere på året for et ukendt (mange)million-beløb.

Apple har selv rigeligt med penge til hurtigt at komme med nogle velproducerede film og TV-serier til deres brugere, da selskabet har mere end $200 milliarder i pengekassen til fremtidige investeringer.

Om Apple så vælger at indgå partnerskaber med etablerede producenter, eller om de laver deres eget produktionsselskab, kan Variety ikke verificere på nuværende tidspunkt.

Læs også: Design-guru og tidligere Apple-topchef: Designet og brugervenligheden er helt på afveje hos Apple

Måske får vi mere at vide den 9. september, hvor Apple har indkaldt til afsløringsevent, og hvor det forventes, at en ny Apple TV boks bliver præsenteret sammen med iPhone 6s og 6s Plus.