Apples iWatch kommer i flere størrelser og med mere end 10 sensorer

edbpriser.dk 20-06-2014 14:53

Apple er meget fokuserede på størrelser af deres iEnheder i denne tid, hvor verden spændt venter på de større iPhone 6 modeller.

Nu forlyder det fra MacRumors, at også Apples kommende iWatch vil komme i flere størrelser og designs for at appellere til så mange som muligt.

Tiden, hvor Apple selv forudså behovene hos deres brugere og derpå foretog et entydigt designvalg, lader dermed til at være forbi.

Læs også: Apple har lanceret en billigere iMac - Retina udgaver kan følge senere på året

I hvert fald mener MacRumors at vide baseret på rapporter fra Wall Street Journal og Reuters, at iWatch vil komme i størrelser helt nede fra 1,3 - 1,6 tommer og op til en iPod nano størrelse med et aflangt display på 2,5 tommer.

Samsung GALAXY Gear har til sammenligning en størrelse på 1,63 tomme.

Det vil give nogle markante forskelle i størrelse at vælge imellem for Apples kunder, som dermed kan få både et normalt størrelse armbåndsur og et mere futuristisk udseende armkontrolpanel.

iWatch koncept design af Ciccarese Design
iWatch koncept design af Ciccarese Design.

Mere end 10 sensorer indbygget i iWatch

Ligesom man kunne se ved præsentationen af iOS 8 tidligere på måneden, har Apple fokus på helbred og fitness med iWatch, der får mere end 10 sensorer indbygget til at holde styr på netop dette.

Udover de daglige aktiviteter som skridttæller, søvnmønstre og kalorieforbrug vil iWatch efter sigende også blive udstyret med avancerede optiske sensorer, der kan holde øje med hjertet og blodets iltmætning.

Der har også været rygter om en sensor, der kan holde styr på blodsukker-niveauet i blodet til brug for diabetikere, samt en sensor der tjekker, hvor meget UV lys brugeren er blevet udsat for i løbet af dagen.

Læs også: Apple tester trådløs opladning og buet skærm på deres iWatch

Alt i alt tyder det på, at Apple vil forsøge at overgå sine konkurrenters smartwatch ved at lade iWatch udfylde en meget større rolle for brugeren end bare at være en forlængelse af mobiltelefonens funktioner.

Apple har da også store forventninger til deres smartwatch, da kilder hos deres underleverandører kan fortælle, at tech-giganten har placeret ordrer i størrelsesordenen 10-15 millioner enheder bare til i år.

iWatch bliver efter alt at dømme præsenteret til oktober.

iWatch koncept design af Anders Kjellberg
iWatch koncept design af Anders Kjellberg.