Apples lillebitte monster kommer til december

edbpriser.dk 24-10-2013 14:16

Om Apple har gjort det igen og designet en perle af en stationær computer, kan nok diskuteres, da deres kommende Mac Pro mere ligner en papirkurv eller en højttaler end en stationær PC.

Læs også: Pas på Microsoft - Apple giver det væk gratis

Men man skal ikke lade sig snyde af den lille formfaktor, for der gemmer sig en kraftig maskine inde i den lille cylinder og nogle interessante innovationer.

Mac Pro processorkraft

Mac Pro kommer til december

Siden Apple præsenterede deres nye Mac Pro tilbage i juni, har verden ventet på en lanceringsdato og nogle priser på det kraftfulde bæst, og nu har Apple løftet sløret for begge dele på deres hjemmeside LINK.

Den mindste version af Mac Pro har en 3,7 GHz Quad-Core Intel Xeon E5 processor, 12 GB DDR3 ECC RAM, 256 GB SSD harddisk og to AMD FirePro D300 (2 GB) grafikkort, som kan erhverves for 23.499 kroner.

Hvis man ikke mener, at den opsætning kan leve op til ens krav, kan man også vælge en konfiguration med en 3,5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 processor, 16 GB RAM og to AMD FirePro D500 (3 GB) grafikkort, men så skal man også af med 31.499 kroner.

Mac Pro har altid to grafikkort

Og hvis det stadig lyder som lige det mindste, vil det være muligt at bestille en Mac Pro med en 12-Core processor, 64 GB RAM, 1 TB SSD harddisk og to Firepro D700 grafikkort med 6 GB RAM på hver, og så tør vi slet ikke gætte på en pris.

Interessante innovationer i Mac Pro

Den nye Mac Pro bliver mindst dobbelt så kraftig og hurtig i forhold til sin aldrende forgænger trods de yderst begrænsede fysiske former.

Læs også: Alt om iPad Air og iPad mini med Retina display

Det har Apple opnået ved at gøre konfigurationen med to grafikkort til standard, der sammen med en kraftig processor virkelig sætter skub i arbejdet.

Hardwaren i Mac Pro er så kraftig, at den uden problemer skulle kunne redigere video i 4K-opløsning, samtidig med at man renderer effekter i baggrunden. Og så skulle der endda stadig være overskud til at sætte hele tre 4K-skærme til den lille Mac Pro.

Det er meget hardware at have på en lille plads, men Apple er kommet udover problemer med varme ved at opbygge Mac Pro om en enkelt termisk kerne, der er formet som en trekant, og hvorpå processor, RAM og grafikkort er placeret.

Mac Pro's termiske kerne

Derved kan Apple også nøjes med en enkelt blæser i Mac Pro, som sidder i toppen af computeren og trækker luften op fra et ventilationshul i bunden og dermed køler hele enheden på én gang.

Herudover er de nye Mac Pro PC'er udstyret med Bluetooth 4.0, den nye 802.11ac standard WiFi, Thunderbolt 2, HDMI 1.4 og USB 3.0 og altsammen i et kabinet, der kun måler 25,1 cm i højden og 16,8 cm i diameter.

Så selvom Mac Pro er et dyrt bekendtskab, får man absolut også noget for pengene.