Apples nye iMac har 5K Retina skærm

edbpriser.dk 17-10-2014 13:43

Efterår er lig æblesæson. På flere forskellige måder. Dette efterår bringer nemlig ikke kun friske Golden Delicious og Gråsten æbler til køkkenbordet, men også varianter såsom iPhone 6, iPad og iMac, der bestemt er mindst lige så interessante, selvom de nok ikke smager lige så godt som et saftigt Gråsten æble.

Læs også: Apple lancerer tyndeste iPad nogensinde

Det gælder også for Apples nye iMac, der nu kommer med et Retina display, og derfor kan bryste sig af at være det første 5K display på markedet nogensinde. Dell har eftersigende også har et 5K display på vej, men der er endnu ikke fastsat en lanceringsdato.

15 millioner pixels

Den nye iMac er 27” og har en imponerende opløsning på hele 5210 x 2880. Det giver 15 millioner pixels, hvilket er to tredjedele mere, end hvad man ville finde i et 4K display og fire gange flere pixels end i en standard 27” iMac.


Den nye iMac er en tynd sag. Den er kun 5 mm tyk i kanten, hvor den er tyndest.

Det giver en pixeltæthed på 220 ppi, hvilket også er hvad, man finder i en MacBook Pro med Retina Display. Samtidig har Apple formået at holde iMac tynd, da den bare er 5 mm tyk på de tyndeste steder.

Læs også: Apple på vej med en iPad Pro

Processorkraften er også forbedret, da den kan veksle mellem Intels Quad Core i5-processorer på 3,5 GHz og i7-processorer på 4,0 GHz alt efter behov. På trods af disse massive opgraderinger har Apple endda formået at reducere strømforbruget med en tredjedel.

Mac mini har fået mini opdatering

Apple præsenterede også en opdatering af den lille Mac mini computer, der nu kommer med SSD-drev, 4. generations Intel processorer og to Thunderbolt-porte.

Både iMac med Retina 5K Display og den opdaterede Mac mini kan forudbestilles allerede nu, og priserne starter på henholdsvis 19.999 og 3.899 kroner.