Apples store iPad Pro får Bluetooth stylus, Force Touch og NFC

edbpriser.dk 04-05-2015 14:51

Vi har efterhånden hørt rygter om en stor business-orienteret iPad Pro siden slutningen af 2013, hvor vi første gang fortalte, at Apple var i gang med at teste en iPad med større skærm - på det tidspunkt kaldet iPad maxi.

Nu har sitet AppleInsider talt med "en person med kendskab til Apples kommende produkter", som kan bekræfte, at der er en større iPad på vej fra æblefabrikken.

NFC til Apple Pay

Release-datoen er stadig ukendt, men til gengæld kan den Apple-vidende person fortælle, at iPad Pro vil få indbygget NFC (Near Field Communication), der bliver brugt i forbindelse med Apple Pay til at betale for varer i butikkerne.

Læs også: LG afslører iMac med 8K opløsning

Det er dog ikke sandsynligt, at det er meningen, at folk skal slæbe deres 12,9 tommer iPad med ud og handle, så teknologien skal nok snarere bruges af butikkerne som en betalingsterminal til at tage imod kundernes betalinger.

iPad Pro mål

Bluetooth stylus og Force Touch til iPad Pro

NFC vil også kunne bruges til at parre iPad Pro med diverse tilbehør som for eksempel den Bluetooth stylus, som KGI analytikeren Ming-Chi Kuo afslørede tidligere på året.

En stylus pen vil i kombination med den tryk-sensitive Force Touch teknologi give brugeren en meget præcis skrive-oplevelse på iPad Pro, da Force Touch kan regsitrere, hvor hårdt eller blødt man trykker på skærmen, og omsætte denne information til grafik.

Force Touch er indbygget i Apple Watch og de nyeste MacBooks.

USB-C og Lightning stik i iPad Pro

AppleInsiders kilde fortæller også, at iPad Pro vil få en USB-C indgang, som måske, måske ikke skal afløse Lightning-stikket, der ellers bruges til at oplade og forbinde med de nuværende iPad modeller.

USB-C indgang på den nye MacBook
USB-C indgang på den nye MacBook.

Der er dog også blevet lækket påståede iPad Pro kabinetter (se videoen herunder), der viser, at den kommende store iPad vil få to indgange, hvilket måske indikerer, at den vil komme med både USB-C og Lightning indgange.

Læs også: Sådan fungerer Apples Taptic Engine og Force Touch

Den sidste oplysning fra kilden er, at iPad Pro vil få en spritny serie A processor, men det er knap nok en overraskende nyhed - en fastlagt lanceringsdato fra Apples side ville have været mere interessant...