Apples Tim Cook springer ud som homoseksuel

edbpriser.dk 07-04-46799 18:50

For nogle kommer det som overraskelse, men i inderkredsen i Apple er det almindelig kendt, at chefen for verdens mest værdifulde teknologifirma er bøsse.

Det skriver Tim Cook blandt andet i et indlæg, der blev offentliggjort i det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg Businessweek tidligere i dag.

Tim Cook tager springet for at hjælpe andre

I indlægget skriver Tim Cook, at han sætter stor pris på sit privatliv, men at han stiller sig offentligt frem, fordi han håber, at det kan hjælpe andre.

"Jeg anser ikke mig selv som en aktivist, men jeg er bevidst om, hvor meget jeg har nydt gavn af andres ofre. Så hvis det kan hjælpe nogen, som kæmper med at acceptere deres egen identitet eller inspirere folk til at kæmpe for deres rettigheder, at høre at Apples CEO er bøsse, så er det værd at bytte med denne del af mit privatliv", skriver Cook blandt andet.

Tim Cook fortæller også, at det at være homoseksuel "er blandt de største gaver, Gud har givet mig", fordi det har givet ham evnen til at identificere sig med folk, som tilhører minoriteter.

Læs også: Apples nye iMac har 5K Retina skærm

Apples CEO har da også tidligere offentligt støttet et lovforslag, der skulle forhindre diskrimination på grund af seksualitet, så det lader til, at verden har fået en ny stærk fortaler for de homoseksuelles rettigheder i Tim Cook.