Apples vilde udvikling

edbpriser.dk 30-01-2015 10:02

Apple har netop slået alle rekorder for indtjening i et enkelt kvartal med en omsætning på næsten 500 milliarder kroner og 118 milliarder i ren indtægt.

Derfor er det også ret interessant at se på Apples omsætning i sidste kvartal af 2007, lige inden Steve Jobs præsenterede selskabets første iPhone.

Læs også: Apple Watch kommer til april

Dengang lød Apples omsætning på 46 milliarder kroner, hvoraf iPod'en stod for halvdelen af omsætningen.

Statista grafik over Apples indtjening i 1. kvartal 2007 mod 1. kvartal 2015
Apples indtjening i 1. kvartal 2007 mod 1. kvartal 2015. Kilde: Statista.

I dag bliver salget af iPod ikke engang fremhævet som en særskilt del af Apples indtjening, når den nuværende topchef, Tim Cook, præsenterer regnskabet. Det tal er bare en del af firmaets "andre produkter", hvor hobby-produktet Apple TV også gemmer sig.

34.000 solgte iPhones i timen

iPhone 6 og 6 Plus er den helt store drivkraft bag Apples enorme succes, og Tim Cook kunne stolt fortælle, at æble-fabrikken har solgt 74,5 millioner iPhones i det netop afsluttede kvartal, hvilket svarer til svimlende 34.000 solgte iPhones hver time i døgnet i hele kvartalet.

Det er samtidig utrolig tæt på Samsungs salg af smartphones i samme kvartal, der, ifølge en rapport fra Wall Street Journal, solgte 78 millioner enheder.

Det er naturligvis et flot tal, men Samsung sælger mobiltelefoner i alle pris-segmenter og tjener ikke nær så meget per enhed, som Apple gør.

Læs også: Lettere end Apple luft - Samsungs nye Ultrabook ATIV Book 9

Samtidig betyder de seneste tal, at Samsungs markedsandel er faldet 25% mod 34% i samme kvartal sidste år, så det er et markant fald for Samsung, der også er begyndt at kæmpe med svindende indtjening.

Selv på Samsungs hjemmebane i Sydkorea er Apples verdensdominans ved at slå igennem, da de her har snuppet 33% af markedet.

Gad vide hvordan det ser ud for Apple og Samsung om otte år fra nu...