ASUS bekræfter AR brille i 2016

edbpriser.dk 08-11-47833 01:13

Der har tidligere været rygter om, at ASUS skulle samarbejde med Microsoft om at lave en billigere udgave af Microsofts AR-brille HoloLens, der kommer tidligt til næste år i en udvikler udgave til $3.000 eller mere end 20.000 kroner.

Alene af den grund vil et billigere alternativ være attraktivt, og nu har ASUS CEO Jerry Shen altså bekræftet, at den taiwanske PC producent satser på at sende en augmented reality brille på markedet til næste år, skriver CNET.

Læs også: Smart modulopbygget smartwatch

Desværre kom Shen ikke med flere detaljer omkring firmaets AR-brille, så det vides ikke, om den bliver produceret i samarbejde med Microsoft, eller hvor prisen lander.

Augmented reality med Google Glass
Augmented reality med Google Glass.

Jerry Shen udtalte dog, at "vi [ASUS] regner med, at AR (augmented reality) bliver en meget vigtig del af folks liv", så det er et område, som selskabet ser muligheder i.

Augmented reality fremfor virtual reality

ASUS' augmented reality brille skal ikke forveksles med de forskellige virtual reality headsets som Oculus Rift og Samsung Gear VR, der skaber en helt omsluttende kunstig virkelighed omkring brugeren.

Microsofts HoloLens i brug i køkkenet
Microsofts HoloLens i brug i køkkenet.

I stedet lægger augmented reality et ekstra lag oven på virkeligheden, man ser omkring sig, og krydrer den med informationer, kontrolpaneler, spil og så videre - se mere i Microsofts HoloLens video herunder.

ASUS arbejder også på en service robot

ASUS er bedst kendt for deres computere, men i de senere år har de fået så meget gang i mobiltelefoner og tablets, at de i år regner med at sælge flere mobile enheder end computere.

Læs også: Nintendo PlayStation er virkelig - og den virker

Derfor er de også klar til at kigge på nye markedsområder som for eksempel augmented reality, og Jerry Shen fortalte også, at ASUS arbejder på en service robot, som også skal på markedet til næste år, men igen var han sparsom med yderligere detaljer.