ASUS EeeBook X205 er super lækker og super billig

edbpriser.dk 05-11-2014 10:41

Det er efterhånden et stykke tid siden, vi sidst så en bærbar PC med ASUS' Eee-mærke på, efter at iPad dukkede op og erstattede hele mini bærbar PC kategorien med tablet PC'er.

Indtil i dag har det specielle Eee-prædikat kun været at finde på ASUS' smarte små mini PC'er kaldet Eee Box, der kan gemmes væk bag på computerskærmen.

Men nu har ASUS sat EeeBook X205TA til salg i USA, og den er en del af Microsofts og deres partneres storstilede plan om at sende billige Windows 8.1 computere på markedet, som kan konkurrere med de lavt prissatte Chromebooks.

Lækker indpakning og smarte features på budget

Med en salgspris på sølle $199 (eller cirka 1.600 kroner herhjemme) vælter ASUS EeeBook X205TA nok ikke nogens budget, men man bliver for en gangs skyld ikke spist af med et billigt design, der udbasunerer den lave pris.

Læs også: ASUS PadFone og tablet til kun 1.400 kroner

ASUS EeeBook X205TA er en slank og stilfuld bærbar, som kun vejer 980 gram, måler 1,75 cm i sammenklappet tilstand og fås i fire forskellige farver.

ASUS EeeBook X205TA farver

ASUS har også fået plads til en ekstra stor touchpad, der reagerer lige så hurtigt og præcist som skærmen på en smartphone, ganske simpelt fordi ASUS har genbrugt selvsamme teknologi.

Derfor kan man også bruge mange af de samme navigationsbevægelser på ASUS EeeBook X205TA's touchpad, som man bruger på sin smartphone som for eksempel at zoome ind og ud med to fingre.

Smartphone teknologien går også igen med EeeBook X205TA's Connected Standby funktion, der betyder, at applikationer godt kan opdatere, mens maskinen er i standby, og at computeren vågner lynhurtigt fra dvaletilstand, ligesom vi kender det fra vores smartphones og tablets.

Sidst men ikke mindst er der placeret et par højttalere på hver side af den store touchpad.

ASUS EeeBook X205TA

Men baggrunden for prisen skal jo findes et sted, og det er naturligvis på hardwaren, at ASUS har holdt budgettet.

Skærmen er på 11,6 tommer og har en opløsning på 1366 x 768, og maskinen bliver drevet af en Bay Trail-T Quad-Core processor på 1,33 GHz med Intel HD grafik og 2 GB RAM.

Læs også: Nexus 9 er lige så kraftfuld som MacBook Pro

Der er kun indbygget 32 GB flash-hukommelse i maskinen, som godt nok ikke er meget, men lagerpladsen kan udvides med et SD kort, og sammensætningen af hardwaren betyder, at ASUS EeeBook X205TA ikke har brug for en blæser og derfor er ganske stille at arbejde på.

Batteritiden er opgivet til 12 timer ved ikke alt for krævende brug, og så følger der 1 års gratis Office 365 abonnement med og 500 GB ASUS WebStorage i skyen, der er gratis i 2 år.

Opsummerende kan man vist kun konstatere, at ASUS meget gerne og meget hurtigt må sende EeeBook X205TA ud i Danmark også.