ASUS kommer med lille og billig PC der kan klare virtual reality

edbpriser.dk 04-01-2017 15:05

Årets CES messe er i fuld gang i Las Vegas lige nu, hvor alle de store producenter indenfor forbrugerelektronik præsenterer det, de håber, vil blive de store sællerter i 2017.

ASUS har således præsenteret VivoPC X, der er en ganske lille stationær computer, der er kraftfuld nok til, at den kan klare både virtual og augmented reality.

Det gør den ved at være udstyret med en spritny Kaby Lake Core i5 processor, 8 GB RAM, 512 GB SSD og et NVIDIA GTX 1060 grafikkort, hvilket ifølge ASUS er nok til at understøtte både VR og AR.

Læs også: Lenovo hopper med på gaming bølgen

ASUS VivoPC X kommer desuden med fire USB 3.1 porte og to USB 2.0 porte til VR tilbehør og controllere, og hertil kommer to HDMI porte og en DisplayPort med NVIDIA G-Sync understøttelse.

Bærbar stationær PC

Kabinettet til VivoPC X er ikke meget større end en spillekonsol og kan dermed nemt flyttes rundt i hjemmet til computerskærme eller sættes til stuens fladskærm, hvilket kan være en fordel, når der skal findes gulvplads til virtual reality udfoldelserne.

ASUS VivoPC X

Det vil også være en smal sag at tage ASUS VivoPC X med hjem til vennerne, hvis oplevelsen skal deles.

Varmen fra den kompakte computer bliver afledt med et specialudviklet varmerør, der sammen med ventilering i siderne af kabinettet sørger for at holde varmeudviklingen nede.

Tiltalende lav pris

ASUS' interessante bud på en virtual reality-klar computer bliver ikke mindre interessant, når man ser prisen.

Læs også: HP's James Bond laptop bliver endnu bedre

ASUS VivoPC X kommer nemlig i handlen til marts med en ganske beskeden prislap på $799, hvilket bør give en dansk pris på cirka 6.800 kroner.

Marts kan ikke komme hurtigt nok.


Kilde: The Verge