ASUS lancerer ekstremt tynd Zenbook UX305

edbpriser.dk 08-10-47097 04:10

ASUS har alle dage været en populær producent af bærbare computere, og især deres Zenbook-serie er for mange garant for produkter af en vis kvalitet. Her får man nemlig udelukkende Ultrabooks, der skal opfylde en række kvalitetskrav, før Intel giver tilladelse til brug af navnet.

Den nye Asus Zenbook UX305 ser ud til at være en fortsættelse af den tradition, men det er især computerens tyndhed, der springer i øjnene. Den er nemlig bare 12,3 mm tyk, men kan alligevel præstere særdeles godkendte specifikationer.

Ultrabook til fornuftig pris

Zenbook UX305 er en bærbar computer på 13,3”, Full HD touchscreen display, en energieffektiv Intel Core M processor, 8 GB RAM og en 256 GB SSD. Vægten er på bare 1,2 kg, hvilket sammen med dens uanselige proportioner gør det til en særdeles bærbar computer.

Læs også: VAIO vender stærkt tilbage

Derudover får man Bluetooth 4.0, en USB til Ethernet adapter, en micro-HDMI port og tre USB-porte, hvilket er imponerende, når man tager UX305’s ekstreme tyndhed i betragtning.

En af USB-portene er endda udstyret med ASUS’ Charger+ teknologi, der kan levere en ekstra hurtig opladning af mobile enheder. Tastaturet er desuden baggrundsbelyst, og UX305 er udført fuldkommen i aluminium.


ASUS har på trods af tykkelsen på bare 12,3 mm formået at presse tre USB-porte ind.

Styresystemet er Windows 8.1, mens batterilevetiden ligger på 10 timer, hvilket lige præcis burde være nok til at komme igennem arbejdsdagen, hvis den levetid vel at mærke også holder nogenlunde stik ved normal brug.

Det er dog designet, der er denne bærbare computers allerstørste force, og UX305 har da også allerede vundet to designpriser, hvoraf en af disse er den prestigefyldte iF Design Award.

Læs også: ASUS lancerer bundkort med USB 3.1 i denne måned

Prisen lyder på 699 dollars, som svarer til en dansk pris på omkring 5.600 kroner. Det er bestemt en fair pris for en prisvindende Zenbook med gode specifikationer.

UX305 kommer også senere i en variant med et QHD+ display, men der er endnu ingen oplysninger om prisen på den model, ligesom ASUS heller ikke har oplyst, hvornår vi får de to modeller at se i Danmark.