ASUS SBC 04D1S-U

edbpriser.dk 11-02-2010 09:55

Indledning
Blu-ray mediet vinder stadig mere og mere frem på markedet, som det nye format til film i HD kvalitet, men for at kunne afspille formatet kræves der en Blu-ray afspiller, da teknologien ikke er kompatibel med udstyret til DVD mediet.

Afspillere, både dedikerede afspillere til hjemme biografen og optiske drev til computeren, var i starten temmelig dyre, men er i løbet af den seneste tid kommet ned på et niveau hvor hr. og fru. Danmark også kan være med.

Her på redaktionen har vi tidligere set på et eksternt Blu-ray drev fra Silverstone, og nu har ASUS leveret et eksemplar af deres eksterne løsning, som de kalder SBC-04D1S-U.

ASUS producerer en bred vifte af forbruger-elektronik, og har generelt ry for at lave kvalitetsudstyr, så mon ikke SBC-04D1S-U holder denne tradition ved lige? Læs videre og find svaret.

Indpakning
ASUS SBC-04D1S-U er pakket i en lille mørkeblå æske med et stort billede af drevet samt modelnavnet på toppen, hvor også ASUS logoet findes. Under billedet vises skrive- og læse-hastigheder for forskellige formater, men det vender vi tilbage til.

Bagsiden bruges til, på forskellige sprog, at fortælle om nogle af de features som SBC-04D1S-U besidder, og nederst ses pakkens indhold også, samt systemkravene.

Specifikationer
ASUS SBC-04D1S-U læser de fleste formater og understøtter også en række forskellige write modes. Hastighederne på skrivning og læsning er ikke ligefrem vanvittigt hurtige, men da det er et eksternt drev, er det også forventet.

Det ses også, at ASUS SBC-04D1S-U ikke kan skrive på BD, men blot læse som det også var tilfældet med drevet, vi så på fra Silverstone for et stykke tid siden.