Avanceret fitness headset

edbpriser.dk 28-11-48326 17:26

JBL Reflect Response er et af de dyrere sports-headsets på EDBpriser, men udover den gode JBL-lyd får du også et ganske avanceret sæt hovedtelefoner med touch-input.

Headsettet er designet med et nakkebånd, hvori batteri og hardware er placeret, så Reflect Response kan fungere trådløst og sidde godt på plads under træningen uden at genere med dinglende ledninger.

Hvorvidt nakkebåndet vil genere dig under træningen, må hænge meget sammen med størrelsen på din hals. Personligt havde jeg ingen problemer med det under hverken cykling eller løb, og bøjlerne på nakkebåndet er da også bløde og fleksible, men hvis man har en lidt tykkere hals, kan det godt være, at det vil genere.

JBL Reflect Response

Smart touch-kontrol

Ethvert headsets primære formål er naturligvis at levere god lyd, og det gør Reflect Response med en fin og klart skåret lyd med en god balance mellem bas, mellemtoner og diskant.

Men når det kommer til hovedtelefoner til sportsudøvere, er det næsten lige så vigtigt, at det sidder godt og er nemt at betjene, mens man træner.

Læs også: Test: Jabra Sport Pace

JBL Reflect Response har ikke en betjening indsat på ledningen, som man kender det fra andre headsets, hvor man kan styre lyd og opkald.

På nakkebåndet sidder der kun en on/off knap, og betjeningen er i stedet flyttet til de to ørepropper, som begge er udstyret med touch-kontrol til at stoppe og starte musikken, skifte numre og tage eventuelle mobilopkald.

JBL Reflect Response

Det fungerer godt med både Android og iOS enheder, men jeg havde nogen problemer med at få det til at fungere med min Windows 10 mobiltelefon, der kun ville tage imod kommandoer sporadisk, men det er desværre symptomatisk for styresystemet lige for tiden.

Samtidig synes jeg også, at betjeningen af JBL Reflect Response fungerer fint på cykel, men når man løber og derfor har hoppende bevægelser, er det knap så smart med touch-kontrollen - her er det nemmere med et headset med fysiske knapper som det fremragende JBL Everest 100.

Men derfor kan Reflect Response jo fint bruges til cykling, fitness og anden træning, hvor man ikke hopper.

Det skal også bemærkes, at det faste nakkebånd, som ikke kan klappes sammen, ikke er det mest praktiske at have med i sportstasken, men JBL har heldigvis puttet en transportpose med i pakken, så man i det mindste kan pakke det lidt ind.

JBL Reflect Response pakke

God batteritid og brugervenlighed

Batteritiden bliver fra JBL's side oplyst til 10 timer per fulde opladning, som tager omkring 2,5 timer, så du skal virkelig på langtur, hvis ikke Reflect Response vil kunne holde hele vejen hjem.

Parringen af headsettet med din smartphone foregår let og smertefrit via Bluetooth 4.1, og en venlig computerdame fortæller dig, når Reflect Response er tændt, parret og hvordan batteri-niveauet er - det er en lækker og brugervenlig feature.

JBL Reflect Response kommer ligesom deres andre in-ear hovedtelefoner med et lille udvalg af ørepropper og ørespidser, der holder propperne på plads i øret, og det er vigtigt at finde de rigtige størrelser af begge for at få optimal komfort og lydoplevelse.

JBL Reflect Response

Læs også: God komfort til sportsudøveren - anmeldelse af JBL Reflect Mini

JBL Reflect Response er desuden modstandsdygtigt overfor sved, så selv en hård træning vil ikke drukne det dyre headset.

Konklusion

JBL Reflect Response er et rigtig godt fitness-headset med smarte funktioner og et flot lydbillede, men kontrollen ved hjælp af touch input er ikke lige velegnet til alle sportsgrene.

Herudover er det heller ikke altid lige praktisk at transportere med sit faste nakkebånd set i forhold til et Bluetooth headset med en kort ledning mellem ørepropperne, som bare kan puttes i lommen.

JBL Reflect Response

Og så er der prisen, som må siges at være i den pebrede ende, og både JBL selv og andre producenter har glimrende alternativer til en billigere pris.