Avis: Apple kommer med stor iPhone-ændring til næste år

edbpriser.dk 13-02-48258 05:40

De fleste større producenter af mobiltelefoner har brugt OLED skærme i nogle år efterhånden, men Apple er ikke kommet med på vognen endnu og kører fortsat med LED-bagbelyste displays på deres iPhones.

Nu kan Korean Herald imidlertid rapportere, at Apple og Samsung Display har indgået en aftale, hvor Samsung skal levere 100 millioner OLED-paneler til Apple fra og med 2017.

Gigantisk milliardaftale

Ifølge den koreanske avis har aftalen en værdi af 2,59 milliarder dollars eller godt 17 milliarder danske kroner.

Læs også: Lækket billede viser nyt design af iPhone 7

"I løbet af aftalen vil Samsung Display levere omkring 100 millioner 5,5 tommer paneler om året, og den estimerede værdi af aftalen er cirka 3 billioner won (17 milliarder kroner). Samsung Display, som er et datterselskab af Samsung, har nægtet at bekræfte aftalen", skriver Korean Herald.

Bemærk at avisen kun nævner 5,5 tommer panelerne til iPhone Plus modellerne og ikke de mindre 4,7 eller 4 tommer paneler.

Apple foran deres egen tidsplan

Tidligere rygter har peget på, at Apple ikke ville være klar med nye skærme på deres iPhones før i 2018, men ifølge en rapport fra Nikkei i marts er Apple foran deres egen tidsplan, hvilket kan bevirke, at der allerede kommer en iPhone med OLED display til næste år.

Nikkei skrev på det tidspunkt, at Apple skulle have haft møder med både Samsung og LG i december om, hvornår produktionen af OLED paneler kunne øges til at møde deres behov.

Læs også: Så meget vil Apple tjene på dig i fremtiden

På de møder havde Apple forhørt sig om muligheden for, at produktionsniveauet var højt nok til, at de kunne lancere en iPhone med OLED skærm allerede til næste år.

Korean Herald nævner dog kun Samsung i deres artikel.


Kilde: ITavisen.no