Batman er drøn hot og James Bond er NOT

edbpriser.dk 21-12-44016 21:10

En spritny undersøgelse fra udlejningstjenesten LOVEFILM.dk viser, at Batman ”The Dark Knight Rises” er den film, danskerne glæder sig mest til at se i biffen i 2012. Også ”Hobitten” og ”Prometheus” står højt på biografønskelisten.

Til gengæld er danskerne ikke trofaste mod gode gamle James Bond. Den nye Bond-film ”Skyfall” fik sølle 1 % af stemmerne i en undersøgelse af, hvilken film danskerne helst vil se i biografen i 2012.    

Her på tærsklen til et nyt år har LOVEFiLM.dk og filmsitet Filmz.dk spurgt de danske filmelskere, hvilken filmpremiere de ser mest frem til i det nye år.

”The Dark Knight Rises” er en meget klar vinder
Mere end 3.700 personer stemte og på overbevisende vis får Batman-filmen ”The Dark Knight Rises” mere end en tredjedel af stemmerne, mens Peter Jacksons ”Hobitten” er den anden mest ventede film i 2012. På tredjepladsen ser vi ”Prometheus” med 14% af stemmerne.

Selvom 2012 byder på en masse spændende filmpremierer vender danskerne med sikker mine tommelfingeren nedad til blockbustere som ”Mission: Impossible - Ghost Protocol”, James Bond-filmen ”Skyfall” og ”The Amazing Spider-Man” som alle højest får 1 % af stemmerne. 

Johan Albrechtsen, som er vært på online filmmagasinet hos Filmz.dk, er bestemt ikke overrasket over resultatet.

"Christopher Nolans forrige Batman-film ”The Dark Knight” blev en global megasucces, som indtjente over en milliard dollars på verdensplan, og i kølvandet på Nolans seneste megahit ”Inception” har interessen for Batman aldrig været større. Målt per indbygger var Danmark et af de lande i verden, hvor "Ringenes herre"-filmene klarede sig allerbedst, så det er også ganske naturligt, at der herhjemme er en kæmpe interesse for den næste Tolkien-filmatisering ”Hobitten: En uventet rejse”.

Albrechtsen finder det til gengæld påfaldende, at den sidste ”Twilight”-film og de nyeste dele i ”James Bond” og ”Spider-Man”-serierne har fået så utroligt få stemmer: "Det har formentlig noget at gøre med, at de seneste kapitler i de franchises fik en så kølig modtagelse. Folk er blevet mere kritiske over for dem."

Her er listen over de 10 film, som danskerne glæder sig mest til 2012:

1.  The Dark Knight Rises – 36 %
2.  Hobitten: En uventet rejse - 29 %
3.  Prometheus - 14 %
4.  The Avengers – 9 %
5.  The Expendables 2 – 4 %
6.  Mission: Impossible – Ghost Protocol – 3 %
7.  The Twilight Saga: Breaking Dawn – Del 2 – 2 %
8.  The Amazing Spider-Man – 1 %
9.  The Bourne Legacy – 1 %
10. Skyfall – 1 %

Kilder: www.lovefilm.dk & www.filmz.dk