Batteritiden på Apple Watch bliver ikke imponerende

edbpriser.dk 07-08-47031 06:50

Apples lækre smartwatch kommer måske i butikkerne i slutningen af marts, men det kan godt være, man lige skal vente på de første anmeldelser, inden man investerer i Apples spritnye produkt.

Ifølge 9to5Mac's kilder har Apples valg af en kraftig processor og en højkvalitets-skærm resulteret i nogle stærkt udfordrede batteritider, der er meget afhængige af, hvordan man bruger sit Apple Watch.

Læs også: Prøv Apple Watch i dag

Apple Watch får et simplificeret iOS, der går under kodenavnet SkiHill, og processoren er en Apple S1 chip, som er næsten lige så kraftfuld som Apples A5 processor, der optræder i iPod touch.

Billedet på den Retina-lignende skærm vil tillige komme til at fremstå flot med en opdateringsfrekvens på hele 60 billeder i sekundet, og det koster altsammen på det lille indbyggede batteri.

Apple Watch skærme

Intensivt brug tager hårdt på batteriet

Da Apple præsenterede deres smartwatch, talte de om natlige opladninger, men det mål er ikke nødvendigvis nået, ifølge kilderne, og det er måske også den væsentligste grund til, at Apple Watch ikke er kommet på markedet endnu.

Ved processor-intensivt brug - som for eksempel et spil - har Apple kun opnået en batteritid på 2,5 timer, og det blev ikke meget bedre med standard applikations-brug, hvor batteritiden endte på 3,5 timer.

Lidt bedre gik det, da Apple testede fitness programmerne i Watch, for her klarede smarturet et 4 timers træningsprogram på en enkelt opladning.

Apple regner dog stadig med at kunne sætte Watch til salg med en lovning på cirka 19 timers blandet brug per dag.

Læs også: iPhone 6 kåret til årets mobil

Det skyldes, at de fleste brugere jo ikke vil bruge uret aktivt i andet end korte perioder i løbet af dagen, når klokken, mails og notifikationer skal tjekkes.

For mange vil det være fint, men er man typen, som gerne vil bruge sin nye gadget lidt mere aktivt, skal man nok regne med at have den smarte MagSafe-oplader med i inderlommen.

Apple Watch MagSafe-opladning