Beskyt din mobils batteri - lad være med at oplade 100%

edbpriser.dk 09-07-2013 15:08

Gizmodos Eric Limer fortæller i et indlæg, hvordan man bedst holder batteriet på sin smartphone (eller tablet) i så god stand som muligt så længe som muligt.

Oplad ikke batteriet til 100%

Først og fremmest gør han opmærksom på, at de moderne lithium-ion batterier, vi bruger i dag, slet ikke har godt af at blive opladt fuldt ud til 100%.

Ligeledes har mobilbatteriet heller ikke godt af at blive fuldstændigt afladet, da begge dele skader batteriet en lille bitte smule.

Hold batteriet mellem 40 og 80%

Eric Limer anbefaler derfor, at man holder sit batteris opladning mellem 40 og 80%, så vidt det er muligt. Dette mellemstadie skulle være mest skånsomt for mobilbatteriet, så det holder sig sundt så længe som muligt.

Batteriet har dog godt af en fuld afladning en sjælden gang imellem, ifølge Limer, men omkring en gang om måneden for at "kalibrere" det er rigeligt.

Spar på de batterikrævende opgaver

Hvis du har brug for længerevarende batteritid på din mobil, anbefaler Limer, at du slår GPS og Wi-Fi fra, når du ikke aktivt bruger dem, da de er kendte batteridrænere.

Samtidig er det en god idé at skrue ned for lysstyrken på skærmen og selvfølgelig ikke bruge batteriet op på spil eller andet tidsfordriv.

Hold batteriet koldt

En ting er dårlige oplader-vaner, men lithium-ion batterier har faktisk en værre fjende: Varme.

Din smartphones eller tablets batteri vil aflade hurtigere, hvis det er varmt - uanset om du bruger det eller ej.

Derfor er det en rigtig god idé ikke at efterlade din smartphone i en varm bil eller lade din tablet ligge og bage i solen, hvis du kan undgå det.

Undgå trådløs opladning af batteriet

Trådløs opladning er nemt og bekvemt, men det udvikler varme, som - udover at være spild af energi - også er dårligt for dit batteri.

Du bør derfor holde dig til normal opladning med ledning, hvis du vil holde dit batteri i topform, og så forsøge at overholde Eric Limers råd om opladningsgrad, så vidt det nu er praktisk muligt.