Bestil tid hos "Den skaldede frisør"

edbpriser.dk 01-09-45030 22:56

Vi er i billedskønne Sorrento i det sydlige Italien, hvor vi skal til bryllup med to danske familier. I centrum har vi det unge brudepar Astrid og Patrick. Og rundt om dem deres to familier.

I den ene lejr har vi brudens mor, den smukke frisør Ida, som netop er blevet forladt af sin mand gennem 25 år, Leif. Også han dukker op til brylluppet arm i arm med sin nye blondine-dumme kæreste Tilde, ligesom også Ida og Leifs hårdtslående soldatersøn Kenneth med det eksplosive temperament er på gæstelisten.

I den anden lejr møder vi gommens engelske far, den distræte forretningsmand Philip, der lever af at handle med citroner og som hver dag undrer sig over, hvorfor han stadigvæk bor i Danmark– og endnu ikke er kommet sig over sin kones tragiske død mange år tidligere.

Og sidst men ikke mindst slipper vi heller ikke for Philips svigerinde Benedikte med fut i snakketøjet og knald på hormonerne.

Rigt persongalleri med stærke skuespillerkort
"Den skaldede frisør" byder på et glædeligt gensyn med en lang række af dansk films bedste og sjoveste ansigter – deriblandt flere fra Susanne Biers faste skuespillerstab.

Man kan roligt se frem til kostelig kvalitetstid sammen med Bodil Jørgensen ("Rytteriet"), den unge Christiane Schaumburg-Müller ("Live fra Bremen") og ikke mindst den voldsomt latterfremkaldende Paprika Steen ("Den eneste ene").

I de to hovedroller står den prisvindende Trine Dyrholm ("Hævnen") overfor den internationale superstjerne og eks-Bond, Pierce Brosnan ("Mamma Mia – The Movie").

Det træfsikre makkerpar, Bier & Jensen, er tilbage
Susanne Bier og Anders Thomas Jensen har allerede forenet deres betragtelige talenter i filmens tjeneste en håndfuld gange, og har nu sammen taget springet fra gribende dramaer til den romantiske komedie. Men her er Susanne Bier som bekendt i høj grad på hjemmebane.

Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i "Den skaldede frisør"
Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i "Den skaldede frisør".

Man mindes måske den mest succesfulde, populære og anmelderroste danske romantiske komedie nogensinde, "Den eneste ene" (1999). Og efter en række stærke dramaer – vi nævner i flæng "Elsker dig for evigt" (2002), "Brødre" (2004), "Efter brylluppet" (2006), den amerikanske "Things We Lost in the Fire" (2007) og ikke mindst Oscar-vinderen "Hævnen" (2010) – er Bier endelig tilbage med endnu en både lattervækkende, charmerende og gribende kærlighedshistorie.

Som BT skrev i filmanmeldelsen: ”Det Bier ikke bedre.”

Sammen med "Den skaldede frisør" på DVD eller Blu-ray medfølger eksklusivt ekstramateriale inklusiv interviews med Pierce Brosnan og Susanne Bier.

"Den skaldede frisør" udgives på DVD og Blu-ray d. 29. januar 2013.