"Biler 2" på Blu-ray og DVD

edbpriser.dk 22-11-2011 13:42

"Biler 2" er blevet set af op mod 1,4 millioner biografbesøgende i Norden, og når den udgives på Blu-ray og DVD, levereres der over 600.000 eksemplarer i butikkerne til udgivelsesdagen den 23. november.

"Biler" var den største animerede film i 2006. Den blev Oscar-nomineret og vandt en Golden Globe for Bedste Animerede spillefilm. "Biler 2" er den fjerde mest fremgangsrige Pixar-film i biograferne i Norden efter "Find Nemo", "Op" og "Ratatouille".

Gamle venner på nye eventyr
Racerløbenes superstjerne Lynet McQueen har egentlig tænkt sig at tage en længere pause hjemme i Kølerkildekøbing, men da han bliver udfordret til at deltage i Verdens Grand Prixet, kan han ikke sige nej. Med til løbene tager han sin bedste ven Bumle, der pludselig bliver inddraget i international spionage.

Deltag i konkurrencen om at vinde "Biler 2" på Blu-ray her

Passion, kærlighed og følelser
Der er naturligtvis en årsag til, at Lynet McQueen og hans bedste ven Bumle er blevet så populære, og årsagen staves formodentlig John Lasseter – en af grundlæggerne til Pixar og kreativ chef for Walt Disney & Pixar Animation Studios – som er ildsjælen og instruktøren bag "Biler" og "Biler 2" og som det atter en gang er lykkes at give liv og sjæl til døde ting:

"Både "Biler" og "Biler 2" betyder meget for mig personligt. Det handler om passion og kærlighed. Følelser er et nøgleord for os hos Pixar, når vi laver film. Jeg er som et stort barn, og med "Biler 2" ville jeg lave en film, som var rigtig sjov fra start til slut, og anderledes end den første film hvad angår action, hvor den foregik samt figurerne", siger John Lasseter.

"Men kimen i historien er alligevel McQueens og Bumles venskab. Når de forlader deres lille hjemby ændres forudsætningerne. Bumle kan ikke længere være sig selv, og han opdager at andre ikke griner med ham, men af ham. Jeg tror at alle, store som små, kan genkende sig selv i den følelse."

Lynet McQueen og Bumle på nye eventyr i "Biler 2"

Oscar-vindende instruktør
John Lasseter er i grunden animator og indledte sin karriere hos Walt Disney Studios. Han var med til at danne Pixar Animation Studios og instruerede den allerførste computeranimerede tegnefilm "Toy Story".

Han har også instrueret "Græsrødderne", "Toy Story 2", "Biler" og senest "Biler 2". Lasseter har også produceret og skrevet manuskript til de fleste Pixar-film. Han har to gange fået en Oscar: for Bedste Animerede Kortfilm "Tin Toy" og en Special Achievement Award for ”Toy Story”. John Lasseter blev Oscar-nomineret første gang i 1987 for kortfilmen "Luxo Jr".

Han er derefter blevet Oscar-nomineret yderligere fire gange: Bedste Manuskript for "Toy Story" (første gang en animeret film blev nomineret i manuskriptkategorien), Bedste Animerede Film for "Monsters Inc." og "Biler" samt Bedste Manuskript for "Toy Story 3".

"Biler 2" udgives på Blu-ray og DVD den 23. november.