Billige tablets og bærbare fra HP

edbpriser.dk 07-10-2014 14:01

Microsoft og deres Windows partnere på hardware markedet har været under pres fra både Chromebooks og Android tablets og bærbare, som har givet kunderne et billigt alternativ til en computer eller tablet med Windows installeret.

Derfor er Microsoft i fuld gang med at skifte taktik, så det nu ikke længere er særlig dyrt for hardware producenterne at købe Windows licenser.

Læs også: Billige Windows 8.1 computere på vej

Samtidig laver producenter som HP, Toshiba og Acer computere og tablets, der ikke har de vildeste specifikationer, men som har de basale færdigheder, en tablet eller computer med Windows skal have.

For os forbrugere resulterer det i Windows maskiner, der er velegnede til studie- eller almindeligt hjemmebrug, som bliver solgt til meget konkurrencedygtige priser.

HP Stream tablets

HP har i denne sammenhæng præsenteret to nye Stream tablets og to nye Stream bærbare, som snart kommer på markedet.

HP Stream 7 og HP Stream 8 hedder de to nye tablets, der ikke overraskende er på 7 og 8 tommer.

Indmaden er ikke nærmere specifiseret fra HP's side, men priserne er på henholdsvis $99 og $149 (omkring 800 og 1.200 kroner), så det vil ikke være den vildeste hardware.

HP Stream tablet og bærbare. Foto: CNET
HP Stream tablet og bærbare. Foto: CNET.

Til gengæld har Microsoft smidt et års abonnement på Office 365 Personal med i pakken sammen med 1 TB lagerplads på OneDrive og 60 minutters Skype opkald om måneden.

Med Stream 8 Tablet giver HP desuden 200 MB LTE data hver måned i hele tablettens levetid.

HP Stream bærbare

Sideløbende med de to tablets udsender HP to Stream bærbare på henholdsvis 11,6 og 13,3 tommer, hvor man kan vælge en udgave med touch-skærm, hvis man køber 13,3 tommer modellen.

Begge maskiner er drevet af en Intel Celeron processor, så det er bærbare til de lettere opgaver og internetsurf, og priserne er da også derefter, idet 11,6 tommer udgaven kun koster $199, mens 13,3 tommer modellen ligger på $229.

Det vil svare til danske priser omkring de 1.600 og 1.800 kroner, så det er nogle virkelig prisstærke alternativer, som HP tilbyder med deres Stream serie.

Læs også: Windows 10 er født

Begge bærbare kommer uden blæser men med 32 GB flash hukommelse og igen får man et års abonnement på Microsoft Office 365 Personal med i hatten.

De nye HP Stream bærbare kommer i magenta og blå, og de skulle være klar i butikkerne til årets julehandel.

Ifølge The Verge kommer der desuden en 14 tommer Stream bærbar senere på året til $299/2.400 kroner.