Billige Windows 8.1 computere på vej

edbpriser.dk 09-12-46505 09:40

Microsofts COO, Kevin Turner, har på firmaets partner konference i går fortalt, hvordan de vil tage kampen op mod Googles billige Chromebooks, der er blevet ganske populære i USA, og som nu også er begyndt at blive tilbudt her i Danmark.

Sammen med producenter som Acer, Toshiba og HP vil Microsoft gøre en bred vifte af billige Windows 8.1 bærbare og tablets tilgængelige som et alternativ til Chromebooks i dette års julegaveræs, fortæller Ars Technica.

Læs også: Microsofts smartur er kompatibelt med WP, iOS og Android

Billigst bliver en serie fra HP, der går under navnet Stream, og som kommer til at indbefatte en bærbar til $199 og 7 eller 8 tommer tablets til så lidt som $99.

Normalt omregner vi dollar-kursen med 8 kroner for at få den omtrentlige danske pris inklusive afgifter, og det betyder, at vi kan forvente at blive fristet af nogle meget billige Windows 8.1 produkter sidst på året.

Billigere processorer og Windows licenser baner vejen

Kevin Turner proklamerede, at Microsoft ikke har tænkt sig at opgive markedsandele uden kamp, og tech-giganten har indset, at prisen er afgørende i den kamp.

Derfor har de skåret producenternes pris for en Windows-licens kraftigt ned, hvilket sammen med Intels billige men forholdsvis kraftige Celeron processor gør det muligt at lave prisstærke Windows 8.1 maskiner.

Windows vs Chrome OS

De bærbare Windows 8.1 PC'er fra Acer og Toshiba, som Kevin Turner præsenterede, lander således lige omkring de 2.000 kroner, og det er cirka i samme segment, man finder de fleste Chromebooks på EDBpriser.

Samtidig slog Turner på tromme for de fordele, man får med en Windows maskine fremfor en med Chrome OS, som du kan se på billedet herover, hvor især offline arbejde skal nævnes, da det ofte er den største anke mod Googles styresystem.

Det har dog ikke forhindret Chromebooks i at blive en seriøs udfordrer til Windows computere i USA, hvor 2 af de 5 bedst sælgende bærbare computere hos Amazon er med Chrome OS.

Læs også: LG Chromebase bliver billig

Herhjemme går det indtil videre lidt mere trægt for Chromebooks, hvor man for eksempel her på EDBpriser skal helt ned til plads #71 blandt de mest populære bærbare for at finde en med Googles styresystem.