CES 2017 trends: 3D er begravet, buede TV er døende

Rasmus Larsen - Flatpanels.dk 26-01-2017 10:57

Historien om 3D gentog sig
CES er anderledes hvert år. Som den teknologimesse CES er, udvikler den sig hastigt for at omfavne alt det nye. Konsekvensen bliver, at det gamle glemmes uden videre betænkeligheder.

3D var glemt på årets messe og det lod ikke til at bekymre deltagerne synderligt. Flere af producenterne har da også haft et år til at slikke sårene (og nedskrive investeringerne). Samsung lagde 3D i graven allerede sidste år.

Det føltes dengang som en mere dramatisk begivenhed og da Flatpanels som de første kunne viderebringe ordet, tvivlede mange da også på at det gjaldt de dyreste modeller. Det gjorde det. Philips fulgte op med samme melding senere på måneden.

I år valgte LG og Sony at følge efter og droppe 3D fuldstændig, altså på tværs af samtlige modeller. Panasonic fremviste en ny topmodel uden 3D. Hos Sony var der knap nok et løftet øjenbryn.

Hos LG var der lidt mere palaver, da mange betragtede kombinationen af OLED og passiv 3D-teknologi som den bedste oplevelse. Der er sågar startet en underskriftsindsamling for at få LG til at genoplive 3D. Det sker næppe, men det er da forsøget værd, hvis man er fan.

Læs også: Papirtynde OLED-TV'er fra LG

Selvom 3D stadig er aktuelt i biografer og på hjemmeprojektorer, ændrer det næppe på, at hele økosystemet er tæt på kollaps. Der kom aldrig en 4K 3D-standard, tv-udbydere har smidt 3D på porten, indholdsbranchen har generelt mistet gejsten og det brillefri 3D, som vi blev stillet i udsigt, er slet ikke teknologisk klar. Igen i år var vi vidne til fornærmende dårlige demonstrationer af brillefri 3D.

 

Læs mere...