Chromebit er en billig Chrome OS computer stick

edbpriser.dk 26-06-47847 11:26

Chromebit er frugten af et nyt samarbejde mellem Google og ASUS, og den lille computer stick er både henvendt til butikker, der skal vise nogle enkelte sider på infoskærme, og så almindelige brugere som med Chromebit kan gøre fladskærmen smart eller få en ekstra computer ud af en gammel PC skærm.

Med et Bluetooth tastatur og ditto mus har man hurtigt en ekstra computer i stuen eller et hvilket som helst sted i huset.

Læs også: Computer stick fra ASUS med Windows 10

Chromebit er også oplagt at have med sig på rejser til at omdanne hotellets TV til en computer, hvis altså man også gider at slæbe tastatur og mus med, eller Google får lavet en app, så man kan bruge sin smartphone eller tablet til at skrive og navigere på Chromebit.

ASUS Chromebit i PC display

Chromebit er ikke et kraftværk

Med en forholdsvis svag Rockchip processor og 2 GB RAM er Chromebit dog ikke en superstærk PC, men til en pris omkring de 700 kroner ($85) er det naturligvis også begrænset, hvor meget man kan forlange.

Den indbyggede lagerplads lyder på 16 GB, og hertil kommer yderligere 100 GB på Google Drev.

Chromebit vil dog fint kunne bruges til almindelig websurfing og diverse arbejdsopgaver samt streaming af HD video via det hurtige 802.11ac Wi-Fi, ifølge CNET's test.

Læs også: Lenovo kommer også med en Compute Stick

ASUS Chromebit

Så hvis man gør sig klart, hvilke muligheder og begrænsninger Googles Chrome OS har i denne hardware-opsætning, og sammenholder dette med de mange brugsscenarier for den lille computer stick, kan Chromebit være en fin løsning for mange.

Chromebit er i butikkerne nu.


Kilde: The Verge  og CNET