Commodore 64 er tilbage

Jakob Medgyesi - TV2 beep 22-03-2010 09:39

Aldrende nørder som undertegnede kan tydeligt huske de mange timer, de tilbragte foran fjernsynet med en Commodore 64 i deres spæde ungdom. Den lille brødkasse-formede computer var den første egentlige computer til masserne og styrede sammen med storebroren Amiga 500 computermarkedet en overgang i firserne.

Nu har et firma i USA købt sig til rettighederne til at smide det navnkundige logo på deres computere af mærkets hollandske ejere. Og ikke bare det - de har været smarte nok til at designe en computer, der vil få enhver retro-nostalgisk nørd (som undertegnede) til at savle.

Helt som forbilledet er hele computeren indbygget i keyboardet, der bliver udstyret med en quad-core processor fra intel, dvd-brænder, touchpad, fire USB-porte, op til 500GB harddisk, 4GB ram, DVI-port. Grafikkortet er i den svagere ende, men kan klare de fleste gængse opgaver og kan trække Aero på Windows 7.

På Commodore USA's hjemmeside reklamerer de med, at man kan køre et hvilketsomhelst styresystem på det, om det så er Windows 7, XP, Mac OS eller Linux.

 


Læs mere...