Connie Nielsen starter velgørende projekt i Afrika

edbpriser.dk 10-10-43307 20:20

"Kidnappet", der netop er udkommet på DVD og Blu-ray, modtog i forbindelse med dette års Robert-uddeling fire nomineringer, bl.a. for ’Årets børne- og ungdomsfilm’ og for Pernille Rosendahls hitsang ,’Secret Life’. De to andre nomineringer gik til to af filmens afrikanske skuespillere (Amos Odhiambo & Irene Kayeri), hvis medvirken i filmen har inspireret andre end Robert-komitéen.

Indspilningerne til filmen foregik midt i Østafrikas største slumkvarter, Kibera, og mødet med de kenyanske medspillere og de mange andre kenyanere har fået Connie Nielsen til at starte et projekt, der skal skaffe vand til og højne levestandarden for Kiberas indbyggere.

Connie Nielsens hjertebarn
Efter Connie Nielsen i sommeren 2010 vendte hjem fra Kenya og optagelserne til "Kidnappet", startede hun det velgørende projekt Human Needs Project. Projektet har nu mere end 40 medlemmer, heriblandt specialister, professorer, akademikere og deres studenter fra UC Berkeley, UC Davis og Harvard, som har samlet deres viden omkring dette projekt.

”Jeg kunne ikke få Kibera ud af mit hoved efter mit allerførste møde med beboerne her. Der er blandt dem - midt i denne totale elendighed - en ejendommelig styrke, solidaritet, kreativitet og vilje til at leve. Det virkede umuligt, at så mange mennesker kunne bo på så lille et område - hundrede af tusinde kvinder, mænd og børn uden adgang til rent drikkevand, toilet eller bad, for ikke at nævne uddannelse og arbejde, og så midt i Nairobi, en af de rigeste hovedstæder i Afrika”, fortæller Connie Nielsen.

”Hvis man nu byggede et center med egen brønd, lagde et selv-udviklingsprogram til, et mikrolån program, gratis Wifi, og et business center, så kunne man skabe adgang til resten af verden. Hvis vi så yderligere brugte naturlig energi samt grøn teknologi til at ordne spildevandet, hvilket ville gøre centeret uafhængigt af den manglende kommunale interesse, så ville disse mennesker for første gang i  deres liv have adgang til basale ydelser, voksenskole og kredit. De ville være i stand til at vælge mellem muligheder, de i øjeblikket ikke engang kan forestille sig ...”  (Connie Nielsen)

For yderligere oplysninger om Human Needs Project: www.humanneedsproject.org

Connie Nielsen i "Kidnappet" - Foto: Rolf Konow
Foto: Rolf Konow

Handlingen i "Kidnappet"
Det 12-årige adoptivbarn Simon rejser med sin danske mor til Kenya, hvor han er født. Simon har ikke den store interesse for sit fødeland og ville hellere være blevet i Danmark og spille fodbold.

Allerede på rejsens første dag går det dog galt – Simon forsvinder, da han i jagten på sin elskede fodbold havner midt i Kibera – Østafrikas største slumby! Der er dog ingen fare på færde, før Simons mor beslutter at gå til medierne og udlove en dusør til den, der finder ham.

Pludselig er Simon et jaget trofæ i et af verdens fattigste lande, men Simon opdager, at hans nye venner er klar til at hjælpe, hvor og når han mindst venter det...

Deltag i konkurrencen om at vinde "Kidnappet" her

Ekstramateriale
Både DVD og Blu-ray-udgaven indeholder musikvideoen med Pernille Rosendahls hit ’Secret Life’. Blu-ray udgaven indeholder også filmen på DVD.