Core i7-7700K overclocket til 7,2 GHz med flydende helium

edbpriser.dk 17-10-49076 22:03

Hvis du er en dem, som gerne overclocker din CPU og presser dit system til det yderste, så har du måske hørt om ASUS' Absolute Zero events, hvor computer- og hardware-producenten samler nogle af verdens bedste overclockere, som skal forsøge at slå hastighedsrekorder ved at benytte sig af ekstrem køling.

Læs også: Seagate forbereder 12, 14 og 16 TB heliumfyldte harddiske

Ved det seneste Absolute Zero event var den tyske overclocker "der8auer" med, og her lykkedes det ham at presse en Intel Core i7-7700K CPU op på 7,2 GHz.

Normalt bruges der flydende nitrogen til denne slags forsøg, men der8auer gik skridtet videre og benyttede flydende helium til sit rekordforsøg, der godt nok er meget dyrere end nitrogen, men som til gengæld også har en temperatur på -269 °C, hvilket er omkring 70 °C koldere end flydende nitrogen.

Flydende helium koster omkring €4.000 for 100 liter, og hertil kommer en del afbrændte CPU'er, som går til i den indledende testfase, hvor overclockerne ser, hvor langt de kan presse de forskellige processorer og grafikkort.

Læs også: Stortest: De stærkeste grafikkort

Der8auer fortæller om turen til eventet i Taiwan i nedenstående video, og hvis du gerne vil slippe for rejseoplevelserne, begynder han at fortælle om forsøgene omkring 5 min og 10 sekunder inde i videoen.


Kilde: PC Gamer