Coronasvindel er steget med 667 procent

Rasmus Elm Rasmussen - 02-04-2020 11:49

Siden februar er corona-phishing-angreb steget med hele 667 procent. Således udgør angreb relateret til COVID-19 nu ca. 2 procent af de samlede af e-mail-angreb globalt, og tallet stiger dagligt. Det viser en ny trusselsanalyse fra Barracuda Networks

“Vi ved, hvor du bor, og vi smitter dig med COVID-19, hvis ikke du betaler penge til denne bitcoin-wallet!”. Nogenlunde sådan lyder en ny type e-mail-angreb, som it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda registrerede mere end 1.000 gange på blot to dage i marts.

Siden slutningen af februar har Barracuda registreret en stigning på hele 667 pct. i antallet af corona-relaterede email-angreb, som nu udgør 2 pct. af alle phishing-angreb globalt. Alene mellem den 1. – 23. marts opdagede løsningen Barracuda Sentinel 9.116 angreb relateret til COVID-19, mens tallet til sammenligning var 1.188 i februar og kun 137 i januar.

“Vi ved, at hackere udnytter kriser til at begå kriminalitet, og nu skaber COVID-19 nye muligheder, som udnyttes til fulde. Svindlerne ved, at vores digitale parader sænkes i takt med panikken og rastløsheden spreder sig, og vi er ikke nødvendigvis lige så opmærksomme på fejl i e-mails, der omhandler corona,” forklarer Peter Gustafsson, der er ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Eksperterne fra Barracuda identificerer tre hovedtyper af phishing-angreb, som særligt benyttes i forbindelse med corona-svindel: Svindel med falske varer eller tjenester (scamming), virksomhedssvindel (brand impersonation) og afpresning (blackmail).


Læs mere...