Creative Sound BlasterX Katana [Test]: Lydbar til gaming, musik og film

Knud Søndergaard - Alt om DATA 23-06-2017 12:41

Gaming-lyd forbindes normalt med voldsomme hovedtelefoner, hvis kapsler omslutter ørerne og trykker ind på kraniet, så brugeren både kan isolere sig fra omverdenen og undgå at forstyrre andre.

Vi lydnørder kan tilføje, at det, der kommer ud af de mikroskopiske højttalere i langt de fleste fladskærme og alle de computerskærme, vi har oplevet, ikke ligefrem forbedrer en spil- eller musikoplevelse – nærmere det modsatte.

Lydbar med subwoofer
Lydkortopfinderne hos Creative i Taiwan har i snart mange år designet højttalere og forstærkere, der kan gøre PC-lyd udholdelig og mere til.

Nu adresserer man gaming-folket med en lydbar, som skal placeres under skærmen, og en subwoofer, der kan stå diskret under bordet.

Denne løsning er døbt Katana, som på japansk står for et traditionelt samuraisværd. Creatives lyd kan også blive knivskarp, men prisen for deres Katana er mikroskopisk i forhold til et antikt sværd.

Læs også: Sony HT-NT5 [TEST]: Når TV-lyden skal op i luksusklassen

Selve lydbaren er fremstillet i børstet aluminium. Den arbejder i stereo og er i hver kanal bestykket med en forholdsvis stor, fremadrettet diskant på 34 mm og en opadvendt mellemtone på 64 mm.

Den tilhørende subwoofer er ganske kompakt og indeholder en 133 mm basenhed, som får hjælp af en fornuftigt dimensioneret refleksport.

 

Læs mere...