Cyber-forbryderne har fundet virksomhedernes svageste punkt

Lars Bennetzen - 18-12-2020 15:13

Hvor er det svageste punkt i virksomhedernes sikkerhedsmur? Det har hackerne regnet ud, og nu går de målrettet efter medarbejderne, viser en ny analyse fra PwC

For danske virksomheder bliver cyber-kriminalitet et stadig større problem. I de seneste 12 måneder er to ud af tre danske virksomheder blevet angrebet. Det viser PwC’s Cybercrime Survey 2020.

Men hvor det tidligere var virksomhedernes firewall og spamfilter, der var fokus for hackerne, så er det nu medarbejderne, de har rettet blikket mod. De er ofte en virksomheds svageste led i forsvaret mod cyber-kriminelle, og som alle andre går hackerne som regel efter de lavthængende frugter.

”CxO-fraud er bestemt ikke noget nyt. Men ligesom vand altid tager den nemmeste vej, så gør de kriminelle det samme, og efterhånden er der lukket så mange andre oplagte døre, de kriminelle kan tjene penge på,” fortæller Klaus Kongsted, CRO hos den danske sikkerhedsspecialist Dubex, til AOD PRO.

Han fortsætter med at fortælle, at hvor vi malware, typisk ransomware, spredes gennem phishing, der sendes bredt ud, så er CxO-fraud – på dansk: direktørsvindel – et meget præcist skud.


Læs mere...