Dårligt nyt til Mac ejere: Ransomware fundet i software

edbpriser.dk 01-11-48151 03:43

For første gang nogensinde er fungerende ransomware blevet fundet i software på nettet, der kan låse din Mac computer og kræve en løsesum for at låse den op igen.

Det er sikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks, der har fundet den ondsindede ransomware, som de kalder KeRanger, gemt i programmet Transmission, der bliver brugt til at hente torrent-filer.

Læs også: Den næste 9,7" iPad bliver en iPad Pro og ikke Air 3

Forbryderne bag KeRanger kræver $400 eller godt 2.700 danske kroner, så det er ikke en billig affære at få sin Mac computer inficeret.

Opdatér din Mac hurtigst muligt

Hvis du har hentet Transmission til din Mac for nylig, anbefaler folkene bag programmet, at du opdaterer hurtigst muligt til version 2.92 for at være sikker på at have en version uden KeRanger.

Torrent-filer er oftest piratkopieret software af den ene eller anden art, så der er et vist mål af poetisk retfærdighed i KeRanger, men historien viser jo desværre samtidig, at Apples computere ikke længere er uden for farezonen.

Ifølge Palo Alto Networks lykkedes det KeRanger at komme forbi Apples Gatekeeper beskyttelse ved at bruge et validt Mac app udvikler certifikat.

Læs også: Mac computere er ikke stærke nok til VR

Men tiden, hvor Mac ejere kunne føle sig mere trygge end deres Windows computer-ejende medmennesker, er nu officielt forbi.


Kilde: CNET