Danish Game Awards er en realitet

edbpriser.dk 25-10-41999 00:16

Seriøs underholdning
’Målet med DGA10 er at fejre, at PC- og konsolspil i dag er en succesfuld og seriøs underholdningsform med bred appel til både de traditionelle computerspillere og til hele familien Danmark’, fortæller Annette Jacobsen, der er formand i Multimedieforeningen.

Salgstal og jury nominerer
DGA10 kårer de bedste PC- og konsolspil, der er udgivet i 2009. De bedst sælgende spil nomineres automatisk, mens en uvildig jury sikrer, at også årets mindre profilerede titler bliver nominerede.

Årets jury
”DGA10 er en meget stort anlagt og seriøs prisuddeling. Multimedieforeningens målsætning har derfor fra starten været at sammensætte en jury, der er både alsidig, kompetent og hvis medlemmer har et solidt indblik i spilmediets mange facetter,” fortæller Annette Jacobsen, der herefter kan afsløre juryen for DGA10:

Søren Lundgaard - Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning (DADIU)
- Konsulent på DADIU's spilproduktioner og arbejder desuden som freelance konsulent og spil-koncept-udvikler. Har desuden fungeret som både programmør og instruktør hos Deadline Games.

Peter Roelsgaard - Ekstra Bladet
- Journalist og spilredaktør på Ekstra Bladet og en af de bærende kræfter bag ekstrabladet.dk's store games-satsning.

Jan de Sousa - Daily Rush
- Chefredaktør og ansvarlig for Daily Rush.

Thomas Bense – TV2 Go Morgen DK/Pixel.tv
- Har igennem et årti arbejdet på flere af landets TV-stationer og produktionsselskaber som tilrettelægger, redaktør og vært. Er desuden en af folkene bag Pixel.tv og fast spilekspert på TV2 GO'morgen Danmark.

Thomas Blichfeldt - Gamereactor
- Journalist og spilekspert, har igennem mere end ti år anmeldt og skrevet om computerspil. Fungerer til dagligt som assisterende redaktør for spilsiden og spilbladet Gamereactor.

Juryens arbejde
Juryen udvælger 4 spil i hver af de 8 kategorier, som efterfølgende lægges ud til afstemning hos den danske befolkning. Vinderen i hver kategori er naturligvis det spil der har fået flest stemmer.

I juryens egen pris, ’Kritikerprisen’, nominerer juryen 4 spil og udvælger vinderen ved DGA10.

Danmark bestemmer
Når de nominerede spil er fundet, er det den danske befolkning, der suverænt bestemmer. Fra den 11. januar til den 1. februar 2010 lægges de nominerede spil ud til åben afstemning på bl.a. www.dga10.dk, og det spil, som får flest stemmer i hver kategori, vinder. Kategorier og de nominerede offentliggøres, når afstemningen åbner fra den 11. januar.

Billetter kan vindes
Der kan ikke købes billetter til arrangementet, men der trækkes lod om billetter til showet blandt deltagerne i afstemningen. Udover vinderne inviteres journalister, branchen og detailhandlen til showet, der afholdes i Lille Vega i København.

Mediepartnere på DGA10 er Ekstra Bladet, TV2 Go' Morgen Danmark, Gamereactor og Pixel.TV


Læs mere om Danish Game Awards 2010 og stem selv på årets bedste spil på dga10.dk.