Danmarks nationale strategi for kunstig intelligens er håbløs

Henrik Malmgreen - 05-12-2019 13:28

De danske mål for digitalisering og kunstig intelligens er store, men resultaterne er for ringe, midlerne for små og ambitionsniveauet for lavt. Det mener forfatteren Thomas Terney og Kina-eksperten Christina Boutrup, der på et konference-spor under Atea EXPO gav de danske politikere tørt på

I foråret lancerede den forrige regering med brask og bram ”National Strategi for Kunstig Intelligens”. Det skete til Digitalt Topmøde i DR Byen, hvor ikke mindre end syv ministre med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen slog på tromme for en række tårnhøje mål for digitaliseringen af såvel den offentlige som den private sektor.

På Alt om DATA er vi godt klar over, at der hen over sommeren har været afholdt folketingsvalg, og at den ministerielle besætning ser ganske anderledes ud. Vi ved også godt, at der først blev taget hul på det nye folketingsår i starten af oktober. Men vi undrer os alligevel over, at der siden det digitale topmøde i marts stort set har været radiotavshed om den nationale strategi.

Lad det være sagt med det samme. Set med de globale briller på havde ingen af dem noget godt at sige om den danske strategiplan. De var begge rørende enige om, at den er uambitiøs, at der er sat for få midler af til at realisere den, og at den mest er at betragte som spil for galleriet.


Læs mere...