Dansk komedie i eksotiske rammer

edbpriser.dk 19-01-43689 01:26

Filmen er optaget på location I Buenos Aires, Argentina og er således en dansk komedie i eksotiske rammer. Og det flyder med vin, tango og sydlandsk temperament - når Brønshøj møder Buenos Aires!

Super national og international succés
"Superclásico" fik premiere herhjemme i marts og begejstrede både publikum og anmeldere, der kvitterede med latterbrøl og åbne arme. Filmen var i 3 weekender i træk den mest sete film i de danske biografer og blev således set af knap 200.000 glade tilskuere. Filmen blev desuden shortlistet til kapløbet om at blive dansk Oscar-kandidat i kategorien Best Foreign Language Film.

Internationalt fik filmen verdenspremiere ved Toronto International Film Festival tidligere i september. Også her blev filmen modtaget med storm. Med fulde sale og latter fra start til slut var der masser af ros fra publikum til Ole Christian Madsen og det øvrige hold bag filmen, der naturligvis var til stede ved den canadiske filmfestival. Filmen skal nu turnere på alverdens film festivaler og der er allerede indledt forhandlinger omkring et muligt amerikansk remake.

Masser af ekstramateriale
Udgivelsen af "Superclásico" er fyldt med spændende ekstramateriale. Kom med bag om optagelserne i Buenos Aires, hvor vi får indblik i hvordan både hold og spillere tilpasser sig forholdende i den argentinske hovedstad. Du kan også se eller gense filmen med kommentarspor af Ole Christian Madsen og Anders W. Berthelsen, se interviews, tv-indslag, mm.

Titlen "Superclásico"
Titlen refererer til det årlige ’Superclásico’ – et lokalt fodboldopgør i Argentina mellem de to rivaliserende fodboldklubber Boca Juniors (som Maradona bl.a. spillede for inden han drog til Napoli) og River Plate. Og her når FCK-Brøndby opgørene ikke argentinernes til sokkeholderne.

At være fodboldfan i Argentina er en passion uden lige. Men titlen refererer i diplomatiske cirkler også til ’un caso clásico’ – et udtryk som argentinerne bruger om de særdeles hyppige tilfælde, hvor europæiske kvinder søger visum for at bosætte sig i Argentina, efter at være blevet forelsket i en (som regel) yngre og meget hot latinsk mand.

Handling
"Superclásico" er historien om 40-årige Christian (Anders W. Berthelsen), der er ved at gå på røven med sin vinforretning og som i det hele taget ikke har styr på særlig meget.

Hans kone Anna (Paprika Steen) er smuttet til Argentina efter at have mødt stjernespilleren Juan Diaz. Nu arbejder hun som succesrig fodbold agent og lever i sus og dus i Buenos Aires.

Ægteskabet er tydeligvis slut, men Christian kan ikke engang finde ud af at få skrevet under på skilsmisse-papirerne, som nu har ligget og ventet i 11 måneder.

Impulsivt hopper Christian på en flyver til Buenos Aires med parrets 16-årige søn. Påskuddet er, at de skal skrive papirerne under sammen, men sandheden er, at han vil forsøge at vinde Anna tilbage! Det udvikler sig dog ikke helt som ventet...