Danskerne om smartphones: Batteritid er det vigtigste

edbpriser.dk 16-08-47921 08:46

Sony Mobile har spurgt danskerne, hvad der er vigtigst, når de skal vælge en ny smartphone, og lidt overraskende er det hverken mærke eller design, der har de højeste prioriteter.

Derimod viser undersøgelsen meget klart, at mobilens batterilevetid er den faktor, som langt de fleste af de adspurgte lægger størst vægt på.

En mobil skal være mobil

I dag bliver smartphonen brugt flittigt til mange forskellige ting, så det er vigtigt, at vi kan bruge den hele dagen.

Læs også: Lækket: De første billeder af Samsung Galaxy S7 Plus

For eksempel viser undersøgelsen, at udover opkald og SMS'er, som topper listen, bruger de fleste danskere deres smartphone til foto- og videooptagelser (94%), vejrudsigter (89%), kort og GPS-navigation (85%), nyheder (82%) e-mails (80%), sociale medier (71%) og pengetransaktioner (70%).

Længere nede på listen, hvor aktiviteterne bliver mere interessebestemt, kommer streaming af film og musik, spil, e-bøger, dating, træning, kost og sundhed.

Sony Mobile undersøgelsesresultater

Prisen er også vigtig

Hvor hverken mærke eller design tilsyneladende er af afgørende betydning for danskerne, spiller prisen dog også – og måske knap så overraskende – en væsentlig rolle, når det kommer til vores valg af ny smartphone.

Således angiver 30 procent af de adspurgte netop prisen som den vigtigste faktor og lukker den dermed ind på en klar andenplads.

Hvad med iPhone-ejerne?

Undersøgelsens resultat undrer måske mest på baggrund af den danske smartphone-sammensætning, hvor iPhone er så udbredt.

Alle de danskere, som har Apple i lommen, må jo have nogle andre prioriteter end de adspurgte, da iPhone ikke er kendt for sin ultralange batteritid, men derimod bliver solgt på netop mærke og design samt styresystem.

Læs også: Se Microsofts nye teknologi i aktion: Kan en Windows-telefon erstatte din computer?

Men det er måske så dem, der får 'Styresystem' ind på en fjerdeplads i undersøgelsen, eller også mangler vi at høre fra op mod 40 procent af den danske befolkning...