Daybreakers

edbpriser.dk 25-09-42368 01:40

’Livet’ som vampyr stilles skråt på hovedet i Brødrene Spierig’s ambitiøse actionthriller, hvor filmstjerner som Ethan Hawke, Willem Dafoe og Sam Neill står i front i kampen for vampyrernes overlevelse.

"Daybreakers" udgives på DVD og Blu-ray d. 8. juni.

Året er 2019, og vampyrer dominerer verden. Mennesket er reduceret til avlsdyr, som skal tilfredsstille vampyrernes umættelige blodtørst. Men racen er på vej mod udryddelse. Og kun hvis vampyrerne finder en erstatning for menneskeblod, vil de kunne forhindre en katastrofe, som vil betyde hele jordens undergang!
Oscar-nominerede Ethan Hawke står i spidsen for denne originale og visuelt nyskabende vampyrfilm, hvor det for en gangs skyld er vampyrerne selv, der kæmper for overlevelse!

Stærkt skuespillerteam
Hovedrollen er ikke bare ”som skrevet til Ethan Hawke”. Den er skrevet til ham. Ethan Hawke var Spierig brødrenes absolutte første valg til den komplekse hovedrolle som en vampyr med moralske skrupler.

Hawke er bedst kendt for krævende roller i bl.a. "Døde Poeters Klub" (1989), "Vi Lever" (1993), "Hamlet" (2000) og "Training Day" (2001), som gav ham en Oscar-nominering.

Willem Dafoes markante ansigt kender de danske biografgængere en del mere til efter hans mildest talt kontroversielle mandlige hovedrolle i Lars von Triers ”Antichrist” (2009). Dafoe er kendt for at tage meget udfordrende roller, bl.a. som den ubehagelige Bobby Peru i Lynch-klassikeren ”Vilde Hjerter” (1990), og har desuden brilleret i indtil flere Spider-Man film i rollen som The Green Goblin.

The Spierig Brothers
De australske brødre Peter og Michael Spierig er det sidste nye stjerneskud på instruktørhimlen i Hollywood, og er hastigt importeret fra Australien på baggrund af deres imponerende independent-gyser "Undead" (2003).

De to har sammen lavet film siden de var 10, og Peter opnåede allerede i sine high-school år at blive nævnt som ”Most Promising New Filmmaker” i hjemstaten Queensland.

Med "Daybreakers" er Spierig brødrene klar med deres kompetente bud på en stærkt visuel og visionær vampyrthriller, baseret på eget manuskript, og med internationale filmstjerner på rollelisten.