De bedste nyheder i iOS 9 ifølge anmelderne

edbpriser.dk 07-12-47680 09:46

Sammen med de nye iPhone 6s og 6s Plus samt den store iPad Pro og iPad mini 4 præsenterede Apple også den nyeste version af styresystemet til iPhone og iPad ved onsdagens event i sidste uge.

Læs også: Ny Apple TV boks

iOS 9 er vi nået til, og de anmeldere, som har haft mulighed for at afprøve det, er generelt ganske godt tilfredse, uden at de dog er ved at falde ned af stolen af begejstring.

iOS 9 kører stabilt og hurtigt

iOS 9 handler nemlig lige så meget om stabilitet og generelle opdateringer, og ifølge Joanna Stern fra The Wall Street Journal er det præcis, hvad Apple har leveret.

God stabilitet med færre fejl, hurtigere reaktioner og bedre batteritid er nogle af dyderne i iOS 9, skriver Stern.

iOS 9 til iPhone og iPad

Hun har brugt iOS 9 på både iPhone 5, 5s, 6 og flere forskellige iPads, og hun er glad for at konstatere, at systemet kører lige så stabilt som forgængeren.

Det lader endda til, at iOS 9 sætter mere fart på mobiltelefonen på nogle områder, og så går der længere mellem behovet for opladninger.

Bedre WiFi med iOS 9

Gordon Kelly fra Forbes bemærker desuden, at Apple i iOS 9 har fået fikset problemet med WiFi forbindelsen, der har givet nogle brugere meget langsomt og ustabilt netværk.

Ifølge Kelly har Apple simpelthen udskiftet den trådløse protokol fra iOS 8 med den mere succesfulde protokol fra iOS 7.

Nemmere adgang til mere avancerede indstillinger

Juli Clover fra MacRumors har hæftet sig ved de forbedringer, der er omkring indstillinger i iOS 9.

Det er blandt andet blevet nemmere at finde indstillinger for specifikke apps, da der i Indstillinger appen er kommet en søgefunktion, så du bare kan søge på for eksempel Siri, og så dukker alle indstillingsmuligheder for Siri op.

Læs også: Fra dødt mobilbatteri til 80% på 35 minutter

Der er også kommet en ny Batteri sektion i iOS 9, hvor man blandt andet kan sætte sin iPhone i Low Power Mode, der forlænger batteritiden ved at stoppe animerede baggrunde, grafiske effekter og aktiviteter, der kører i baggrunden.

iOS 9 batteri oversigt

I Batteri sektionen finder man også detaljeret information om, hvilke apps der bruger mest strøm, og man kan få sine apps listet efter, hvor meget strøm de sluger.

iOS er snart lige så godt som Android

The Verge's Dan Seifert mener, at mange af forbedringerne i iOS 9 vil være velkendte for folk, der har haft en Android smartphone indenfor de sidste par år.

Her nævner Seifert som eksempel iOS 9's evne til at forudsige brugerens handlinger, som Googles Now service gør bedre og mere avanceret, og selv Microsofts Cortana assistent i Windows 10 kan gøre dette allerede.

Men derfor mener Seifert stadig, at det vil være velkomne tiltag for Apples kunder, og at de kan lægge fundamentet for endnu flere funktioner i fremtiden.

Gode split-screen muligheder på iPad

Romain Dillet fra TechCrunch er specielt begejstret for de nye måder at dele skærmen op på iPad, der er kommet med iOS 9.

Slide Over lader dig hive en ekstra app ind fra højre side af skærmen, der så fylder cirka en tredjedel af skærmen, hvilket er smart, hvis man lige skal tjekke sin mail eller skrive en hurtig besked.

iOS 9 Split View på iPad

Split View lader dig have to apps åbne samtidig ved siden af hinanden på skærmen, og du kan kopiere og indsætte tekst fra den ene app til den anden.

Det giver samtidig mulighed for at have Safari browseren åben i den ene side og din email oversigt i den anden.

Og du kan selv bestemme, om de to apps skal dele skærmen ligeligt, eller den ene kun skal fylde mere end den anden.

Læs også: Har Apple lavet den perfekte stylus?

iOS 9 er begyndt at blive sendt ud til iPhone og iPad ejere nu, og styresystemet skulle gerne forbedre oplevelsen fra iPhone 4s og frem samt iPad 2 og senere.


Kilde: TechSpot