De færreste aner at de har sikkerhedsproblemer

Rasmus Elm Rasmussen - 26-10-2020 12:49

Kun hver 10. virksomhed er klar over, at de har haft brud på it-sikkerheden, mens blot 47 procent af befolkningen har oplevet sikkerhedsproblemer indenfor det seneste år. Tal der ifølge IT-Branchen ligger bekymrende langt fra den reelle virkelighed

Blot 11 procent af de danske virksomheder fortæller til Danmarks Statistik, at de har oplevet brud på it-sikkerheden i det foregående kalenderår.

Virkeligheden er desværre nok, at tallet reelt er langt større. Ifølge PWC’s Cybercrime Survey, bliver over halvdelen af de danske virksomheder faktisk ramt hvert år.

”Tallene fra Danmarks Statistik viser mest af alt, at kun 11% af de danske virksomheder er klar over, at de er blevet angrebet. Så man kan frygte, at de resterende 89% går rundt og tror, at de er sikre, mens it-kriminelle er godt i gang med at udnytte dem,” udtaler Bjarke Alling, formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga Aps.

Alene i USA estimerer man, at der finder et hackerangreb afsted hver 39 sekund, og at 43% af alle angreb rammer små og mellemstore virksomheder. En stærk kontrast til de kun 9% af mindre danske virksomheder, der siger, at de har oplevet brud på it-sikkerheden.


Læs mere...