Den bedste online radio: Læsernes favoritter

edbpriser.dk 20-07-42163 10:46

For et godt stykke tid siden gav vi vores bud på en række smarte websider, der viste vej til nettets mange fantastiske radiostationer.

Nu er det læsernes tur til at give deres bud på, hvad der er værd at stille browseren ind på, hvis du skal underholdes med sprød musik. Vi har fået følgende mails med tip fra læserne:

- Jango.com er en rigtig fed radiostation. Man skal blot oprettes som bruger, og så har man adgang til tonsvis af gratis musik i cd-kvalitet, skriver vores læser Nicolas Østergaard.

- Som opfølgning på jeres artikel om online radiostationer, vil jeg da lige tilføje en ganske glimrende service. Kvaliteten er rigtig god, og der er et dejligt stort udvalg på music.aol.com/radioguide, skriver Rasmus Sørensen.

- I skal prøve at kigge på radiomix.dk. Her er de forskellige radioer delt op i genrer, og når man så har valgt den genre, man vil høre, kommer stationerne frem med et lille flag ud for navnet. Derfor kan man nemt kan se, hvilket sprog radiostationen er på, skriver Jimmi Weist.

- Her er lige en hjemmeside med netradioer og web-tv fra hele verden - klik på: surfmusic.de. Man kan skifte mellem engelsk og tysk sprog ved og klikke på det lille flag oppe under logoet, skriver Jørgen Lund Eriksen.

Fede webtjenster med musik
Flere læsere har også anbefalet webtjenester, der fungerer som langt mere end radiostationer online.

En af favoritterne er Last.fm, og så er der en række andre populære:

- Jeg ved godt, det ikke er en online radio, men jeg synes virkelig, at songza.com har potentiale. Siden giver dig mulighed for selv at styre din musik ved streaming. Rigtig godt alternativ til radioer, hvor du ikke har indflydelse på andet end genre eller måske kunstner, skriver David Brøndum.

- Jeg foretrækker at have mere styring med musikgenre og gerne kontrol over udvalget og rækkefølgen af musiknumrene. Derfor foretrækker jeg steder, der streamer musik on demand. Der har man mulighed for at søge og udvælge musik inden for en bestemt genre, samt samle yndlingsmusik i playlister (og kigge lidt i andre brugeres playlister). Så jeg vil anbefale grooveshark.com, der har et lækkert interface og et stort udvalg af musik, skriver Allan Ris.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk