Denne Commodore 64 er stadig i brug

edbpriser.dk 07-05-48715 23:23

Commodore 64 vækker stadig glade minder blandt mange "voksne" gamere og PC-entusiaster, da den gamle computer var en stor del af manges barn- og ungdom.

De fleste af os skilte os af med den aldrende maskine, da der kom nye og stærkere produkter på markedet som for eksempel Amiga maskinerne, men indimellem dukker der historier op om genfødslen af Commodore 64 eller lignende.

Læs også: Her styrer en Amiga 2000 varmen

Det er dog ikke så tit, at vi støder på en historie om en Commodore 64, der stadig er i brug, men det er ikke desto mindre tilfældet på et polsk autoværksted, skriver de på Commodores amerikanske Facebook-side.

På autoværkstedet i Gdansk bliver computeren brugt, når de skal lave kardanaksler, og den har kørt uafbrudt i mere end 25 år.

Den godt slidte Commodore 64 har endda overlevet en oversvømmelse uden at gå ned af den grund.

Commodore 64 er stadig rekordholder

Commodore 64 var en umådeligt populær hjemmecomputer, og Guinness Rekordbog har den faktisk stadig opført som den bedst sælgende computermodel nogensinde.

Den kom på markedet i 1982 og kunne byde på - de dengang imponerende - specifikationer som 64 kilobytes hukommelse, en processor på 1 MHz og en 16-farve grafikchip.

Læs også: Retrospektiv: Commodore 64

Den har jo samtidig været velbygget i sit robuste beige plast, da selve computeren altså havde en længere levetid end firmaet, der producerede den, da Commodore International måtte dreje nøglen om i 1994.


Kilde: CNET