Derfor er Windows 10 den sidste version af Windows

edbpriser.dk 11-05-2015 10:26

Microsoft har lige afholdt deres Ignite konference, og her kom selskabets udvikler evangelist, Jerry Nixon, med en udtalelse, der fortæller om et stort skift indenfor Microsofts Windows-udvikling og -distribution, der starter med Windows 10.

"Lige nu udsender vi Windows 10, og fordi Windows 10 er den sidste version af Windows, arbejder alle fortsat på Windows 10", lød det fra talerstolen, som rapporteret af The Verge.

Nixon forklarede, at da Microsoft lancerede Windows 8.1 sidste år, var der en masse udvikling i gang i baggrunden på Windows 10.

Læs også: Microsoft giver dig fingeren i Windows 10

Sådan er det ikke længere, for der er ikke planlagt nogen hemmelig opdatering af operativsystemet i fremtiden - det hele er Windows 10.

Microsoft har tidligere talt om, at Windows ikke længere skal være en pakkeløsning, hvor kunderne skal opgradere og købe ny version med et par års mellemrum, men de har ikke for alvor løftet sløret for deres fremtidsplaner.

Windows 10 Technical Preview

Windows 10 er bygget op i moduler

Microsoft har ændret den måde, hvorpå de konstruerer og leverer Windows-systemet på, og Windows 10 er det første resultat af det arbejde.

I stedet for de store opdateringer er det meningen, at der skal komme hurtige og hyppige opdateringer med forbedringer.

Det er blandt andet opnået ved at splitte Windows 10 op i moduler, så for eksempel Start menuen og de indbyggede applikationer kan opdateres uafhængigt af selve Windows-kernen.

Læs også: Ny udgave ankommet: Windows 10 er kommet et skridt nærmere

Det er en større ombygning af systemet, men det er noget Microsoft har arbejdet intenst på med Windows 10, og som også skal sikre, at styresystemet virker på tværs af platforme og enheder.

Windows 10 Devices

Nixons udtalelse blev da også bekræftet af Microsoft, da The Verge søgte bekræftelse på selskabets nye strategi med Windows.

Fremtiden lader altså til at byde på løbende opdateringer af Windows 10, som jo bliver en gratis opdaterng for eksisterende private kunder, og Microsoft lover, "at Windows 10 vil forblive opdateret og styre en bred vifte af enheder fra PC'er til mobiltelefoner over Surface Hub til HoloLens og Xbox".

Windows 10 ser ud til at blive frigivet i slutningen af juli i år.

Læs også: Chip-chef kom til at afsløre lanceringsdato for Windows 10