Derfor har Windows Phone fejlet

edbpriser.dk 10-12-2014 10:51

I en mere end 30 sider lang rapport har analyse- og rådgivningsfirmaet Jackdaw Research redegjort for, hvordan markedssituationen for Windows Phone ser ud, skriver Digi.no.

Windows Phone styresystemet er blevet rigtig godt efter opdateringen til Windows Phone 8.1, så man som bruger i dag får en flot og velfungerende smartphone-oplevelse, hvis eneste anke er manglen på applikationer, der stadig ikke er på højde med konkurrenterne Android og iPhone.

Læs også: Intelligent smartwatch fra Microsoft

Den manglende opbakning fra app-udviklerne er da også et af punkterne i Jackdaws rapport.

Hønen og ægget

Selvom Windows Phone styresystemet i enkelte europæiske lande har en markedsandel på mere end 10 procent, er den globale markedsandel faldende. Samtidig er antallet af solgte Windows Phone mobiler stagneret på omkring 34 millioner per kvartal.

Det er hønen og ægget problematikken om igen, da udviklerne ikke vil bruge ressourcer på Windows Phone systemet, fordi der er så få brugere, og brugerne er forbeholdne overfor et styresystem, hvor flere af de mest kendte applikationer mangler.

Jackdaw Research peger yderligere på, at det først og fremmest er lykkedes for Microsoft og Nokia at slå igennem med de billigere smartphones til under $300 (2.400 kroner).

Læs også: Microsoft giver fuld valuta for pengene med Lumia 535

Det er også et problem for app-udviklerne, fordi alt tyder på, at de kunder, som bruger mange penge på deres mobiltelefon, også er dem, som bruger flest penge på applikationer.

Windows Phones manglende flagskib

At Microsoft ikke har positioneret en af de mange Windows Phone mobiler som styresystemets absolutte flagskib, er også et seriøst problem ifølge Jackdaw Research.

Windows Phone 8.1 mobiler
Der er mange Windows Phone 8.1 mobiler men ikke noget decideret flagskib.

En letgenkendelig topmodel, der kunne skille sig ud på pris, kvalitet og funktioner, ville være en god måde at tiltrække kunder, som traditionelt set vælger den nye iPhone eller Android-flagskibene fra Samsung, LG, Sony og HTC.

Udviklingen og markedsføringen af et sådant Windows Phone flagskib bør være en prioritet for Microsoft, fastslår rapporten.

Er Windows 10 redningen?

Med det kommende Windows 10 vil Microsoft lave et styresystem, der fungerer på tværs af alle platforme: Mobil, tablet og PC.

Men Jackdaw Research er ikke sikker på, at det er den rette vej at gå.

For det første eksisterer den slags applikationer, som Microsoft har brug for på Windows Phone, slet ikke på Windows til PC i dag, så det vil ikke løse problemet med manglende apps.

Læs også: Windows Phone taber smartphone krigen, men Microsofts nye CEO, Satya Nadella, er ikke bekymret - Windows 10 vil ændre alt

For det andet er der stor sandsynlighed for at denne type kryds-platform udvikling fører til, at det er laveste fællesnævner, der bliver tilgodeset.

Eller sagt på en anden måde: Applikationer til de forskellige platforme har brug for individuel udvikling for virkelig at komme til deres ret med de muligheder og begrænsninger, som hver enkelt brugerflade har.

En app til PC vil ofte fungere på en helt anden måde end en app til mobil eller tablet, og at prøve at udviske linjerne mellem de forskellige platforme med Windows 10 kan føre til de samme fejl, som Microsoft lavede med Windows 8, advarer Jackdaw Research.