Det første helt runde smartwatch kan fås til november

edbpriser.dk 26-10-46782 14:36

Skal du ud og have fat i en julegave til et familiemedlem, der er vild med teknologi, så kan du måske blive inspireret af LG’s nyeste udmelding.

LG G Watch R er det første smartwatch, der udnytter den runde form fuldstændigt, og det kommer lige i tide til julehandlen. Det rammer nemlig danske butikker allerede i første uge af november.

LG G Watch R lider ikke af Moto 360’s børnesygdomme

Moto 360 var det første smartwatch, der imiterede armbåndsurets klassiske runde form, men Motorola havde for det første ikke formået at fylde den runde skærm helt ud, hvilket resulterede i et sort område i bunden af skærmen, og for det andet kan man stadig ikke købe Moto 360 herhjemme.


Som man kan se på billedet, så fungerer LG G Watch R perfekt til det aktive liv.

Moto 360’s udfordringer med at fylde hele skærmen ud skyldtes efter sigende den daværende version af Android Wear, der ikke var optimeret til at fungere på runde skærme. Siden da er Android Wear blevet opgraderet, og LG’s G Watch R bruger da også hele skærmen.

Læs også: Her er Apple Watch

Samtidig er G Watch R altså lige på trapperne herhjemme, på trods af at LG annoncerede det et godt stykke tid efter, at Motorola første gang løftede sløret for Moto 360. Det kunne altså godt se ud som om, at LG har overhalet Motorola indenom.

G Watch R ligner et rigtigt ur

Annonceringen af Moto 360 skabte massiv omtale, hvor især dens runde design, der ligner et almindeligt armbåndsur, fik meget ros. LG har tydeligvis noteret dette, og G Watch R ligner faktisk i endnu højere grad et klassisk armbåndsur. Kaster man et hurtigt kig på det, er det faktisk svært at skelne fra et ”rigtigt” ur.


Det er faktisk svært at skelne G Watch R fra et almindeligt armbåndsur.

Skærmen på G Watch R er lavet af P-OLED (Plastic OLED) med en opløsning på 320 x 320 fordelt på 1,3”. Batteriet er på 410mAh, mens dens 1,2 GHz processor er fra Qualcomm. Det kommer desuden med 512 MB RAM og 4 GB hukommelse.

Læs også: Asus’ ZenWatch kommer 28. oktober

Den medfølgende rem er i ægte læder, men den kan udskiftes med alle almindelige urremme på 22 mm. Derudover har LG gjort meget for at overføre noget af den hårdførhed, man normalt også får med armbåndsure.


LG's nye smartwatch er en hårdfør sag, og den kan sagtens tåle en tur i vandet.

G Watch R er nemlig lavet i rustfrit stål og aluminium og er samtidig IP67-certificeret, hvilket betyder, at det kan modstå støv og holde til at befinde sig under en meters vand i op til 30 minutter.

Meget kunne tyde på, at Samsung, Apple og Motorola må findes sig i, at LG også bliver en særdeles seriøs konkurrent, når det kommer til smartwatches. Som nævnt kommer LG G Watch R til Danmark i første uge i november, og den har en vejledende pris på 2.290 kroner.