Det her vil Microsoft forbedre i Windows Phone 7

edbpriser.dk 24-02-2011 10:00

Android og iPhones iOS har længe kæmpet om førstepladsen, når det gælder om at være det bedste styresystem til avancerede mobiler.

Med Windows Phone 7 vil Microsoft forsøge at blande sig i kampen, men softwaregiganten er flere år bagefter.

Med alliancen med Nokia forsøger Microsoft dog at sætte tempo på udbredelsen af det mobile styresystem, og for nylig annoncerede softwaregiganten en mængde forbedringer til Windows Phone 7.

Det har styresystemet også godt brug for. Vi har netop testet Samsung Omnia 7 med Microsofts mobile styresystem, og selv om der var gode takter som et forfriskende menusystem, havde mobilen besynderlige softwareproblemer som eksempelvis manglende evne til at aflæse links i den indbyggede browser.

Det kommer snart...
Microsoft lover, at der i 2011 vil blive tilføjet multitasking til styresystemet. Noget som konkurrenterne allerede har.

Desuden vil softwaregiganten indbygge Internet Explorer 9 i Windows Phone 7, og browseren vil understøtte HTML5. Det vil give programmører nogle helt nye muligheder for at skabe websider til mobilsurf.

Desuden vil det mobile styresystem virke sammen med SkyDrive, der tilbyder 25 gigabyte gratis lagerplads online. Skydrive kan blandt andet bruges som et ekstra netværksdrev.

I efteråret kan Windows Phone 7 også tale dansk.

Styresystemet får dansk menusystem og dansk ordbog, og vi vil formentlig se mange flere avancerede telefoner med Microsoft-logo.

Her er en video, hvor topchefen for Microsoft, Steve Ballmer, fortæller om de nye tiltag i Windows Phone 7:


Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk