Det kan vi forvente af Apples event i denne uge

edbpriser.dk 14-07-46755 04:10

Det føles kun som et øjeblik siden, at Apple præsenterede deres nye iPhone 6 modeller, men allerede på torsdag den 16/10 har firmaet indkaldt til et nyt event.

Hvor der var lidt mere usikkerhed om, hvad Apple præcist ville præsentere den 9. september, er de fleste nyheder blevet lækket op mod denne uges event, skriver Wired.

Ny iPad Air og iPad mini men ingen iPad Pro

Det skulle være så godt som sikkert, at Apple kommer med en ny iPad Air på torsdag, idet den nuværende model efterhånden har et år på bagen, og dermed plejer det at være tid til en opgradering.

Læs også: Første billeder af iPad Air 2

Den nye iPad Air (2? - navnet kendes ikke) ventes at blive udstyret med Touch ID i hjem-knappen, så iPad fremover også vil kunne bruge Apple Pay ved hjælp af fingeraftrykslæseren.

Den nye iPad Air får også et forbedret kamera og en hurtigere processor kaldet A8X, som er en variation af processoren fra iPhone 6, og så får den muligvis også 2 GB RAM i stedet for de nuværende 1 GB for bedre at kunne håndtere split-screen multitasking.

Herudover vil lagerkapaciteten på den nye iPad Air højst sandsynligt komme i nye konfigurationer (16, 64 og 128 GB), og så vil den også blive tilgængelig i guld udover de sædvanlige space grey og sølv.

iPad Air 2

Opløsningen på skærmen skulle også få et nøk opad fra de nuværende 2048 x 1536, og den vil blive bedre at bruge i direkte sollys takket være et anti-refleksivt lag.

iPad mini nyhederne er lidt mere sparsomme, selvom det dog ventes, at den også bliver udstyret med fingeraftrykslæser.

Bortset fra det lyder rygterne kun på en forbedret processor og muligheden for at bestille den i guld.

Læs også: iPad Pro kommer måske med dobbelt styresystem

Den store iPad Pro, som vi har skrevet om tidligere, regnes ikke med at blive omtalt ved denne uges præsentation, da de fleste oplysninger peger på, at den er blevet udskudt til et stykke ind i 2015.

iMac med Retina skærm

Apples stationære alt-i-en iMac computere /Search/General.aspx?q=apple%20imac fås på nuværende tidspunkt i enten 21,5 eller 27 tommer versioner, og det ser det ikke ud til, at Apple laver om på.

Til gengæld tyder det på, at iMac omsider også får det berømmede Retina display, men om det kun bliver den store model eller dem begge, er der divergerende meninger om.

iMac

Begge modeller burde dog få nye Haswell processorer og AMD grafik til at understøtte arbejde i 4K.

Mac Mini, som Apple ikke har opgraderet i to år, får også lidt kærlighed fra sin skaber i form af de stærkere Haswell processorer og mere lagerplads.

Mange går og venter på en MacBook Air med Retina skærm, men ifølge Wired, kommer det heller ikke til at ske i denne omgang.

MacBook Air blev senest opgraderet i april, så den får højst et lille specifikationsløft, eller også bliver opgraderingen gemt til midt i 2015, når Intels Broadwell processor er klar.

HomeKit og Apple TV

Apples medieboks, Apple TV, vil være den oplagte partner til æble-firmaets HomeKit platform, der skal styre alle hjemmets kompatible enheder.

Derfor kunne den lille boks godt få en software opdatering, der klargjorde den til netop dette.

Muligheden for at downloade tredjeparts-applikationer er også meget efterspurgt af Apple TV brugere, men om det bliver i denne omgang er tvivlsomt.

Vi er meget klogere om et par dage...