Det kniber med innovationen i de danske it-organisationer

Henrik Malmgreen - 29-01-2021 12:07

Coronakrisen har boostet Danmark som digital frontløber. Især inden for den offentlige sektor. Men både den offentlige og den private sektor kæmper med en række benspænd. Det viser den seneste udgave af årsrapporten IT i Praksis

Gennem adskillige år har Danmark haft ry for at være rigtig godt med på den digitale front. Især inden for den offentlige sektor, der tidligere hinkede efter den private – og det offentlige er stadig godt med. Coronakrisen og den periodiske fysiske nedlukning fået tre ud af fire myndigheder til at fremskynde udrulningen af digitale løsninger i et hidtil uset tempo. Desuden har hovedparten af myndighederne indført nye, digitale værktøjer til kommunikation mellem medarbejderne.

Det viser 2020-2021-udgaven af undersøgelsen IT i Praksis, der udgives i samarbejde mellem Rambøll Management Consulting og Dansk IT. Til gengæld viser den også, at på trods af, at der er styr på drift og support, så halter det med innovationen i den offentlige sektor – og i de private virksomheder. Når de it-chefer, der medvirker i undersøgelsen, bliver bedt om at vurdere, om organisationen råder over de nødvendige forretnings- og innovationskompetencer, står det nemlig sløjt til.


Læs mere...