Det læser danskerne denne sommer

edbpriser.dk 03-07-2012 12:12

Krimier er stadig populære
Måske ikke så overraskende, står krimier for en stor del af sommersalget hos Danmarks største internetboghandel SAXO.com. Det kommer næppe heller som et chok, at det især er danske og svenske krimiforfattere, der topper bestsellerlisten, med navne som Åsa Larsson, Elsebeth Egholm og den debuterende Jesper Stein, der med sin bog om en mand, som findes myrdet på Assistens Kirkegård i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset, vil kunne findes blandt mange strandlæsere.

Tag med til fremmede steder
Når det kommer til skønlitteraturen, er vi vilde med fremmede steder. Både de meget fremmede, som i bøgerne bag TV-serien ”A Game of Thrones”, der tager læseren med tilbage til et middelalderligt univers, men også det lidt nærmere Europa, som vi finder i Umberto Ecos ”Kirkegården i Prag” og med et vindpust fra koldere egne: Kim Leines ”Profeterne i Evighedsfjorden”, der foregår i Grønland.

En rejse ind i sindets krinkelkroge med Christian Jungersen er dog også populær læsning, og hans bog ”Du forsvinder” stiller spørgsmålet om, hvor ansvarlige vi er for vores egne handlinger.

Den nyeste faglitteratur
En del vælger dog at efterlade skønlitteraturen derhjemme og udnytter i stedet muligheden for at blive opdateret på den nyeste faglitteratur. Både bøger om ledelse, børshandel og kreativitet finder vej til danskernes strandtasker, og en enkelt bog om Anden Verdenskrig sniger sig også med ind på bestsellerlisten.

Biografier om danskere og sportsstjerner topper
Når det kommer til biografier, er det især danskere og sportsstjerner, vi gerne vil læse om. Den tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersens beretning om en barndom med svigt er den mest populære biografi, dog tæt fulgt af Malene Schwartz’ fortælling om farmoderen Alba.

Desuden afspejler sommerens EM i fodbold og Tour de France sig i de populære titler: ”Sportsdirektøren” om den tidligere cykelrytter Brian Holm og ”Jeg er Zlatan Ibrahimovic” om den svenske fodboldstjerne.

Feriemareridt
Lidt latter skal der også være plads til på ferien, og her er det pudsigt nok andres feriemareridt i ”Turen går ad helvede til”, der er blandt de mest populære titler.


Top 5 skønlitteratur:
”Du forsvinder” af Christian Jungersen
”Kongernes kamp” af George R.R. Martin
”Kirkegården i Prag” af Umberto Eco
”Kampen om tronen” af George R.R. Martin
”Profeterne i Evighedsfjorden” af Kim Leine

Top 5 krimi:
”Som offer til Molok” af Åsa Larsson
”Den dobbelte tavshed” af Mari Jungstedt
”De døde sjæles nat” af Elsebeth Egholm
”Uro” af Jesper Stein
”Det syvende barn” af Erik Valeur

Top 5 biografier:
”Zornig – vrede er mit mellemnavn” af Lisbeth Zornig Andersen
”Alba” af Malene Schwartz og Cathrine Errboe
”Sportsdirektøren” af Brian Holm og Tonny Vorm
”Jeg er Zlatan Ibrahimovic” af Zlatan Ibrahimovic og Tommy Lagercrantz
”Bag det evigt smukke” af Katherine Boo

Top 5 faglitteratur:
”Unboss” af Lars Kolind og Jacob Bøtter
”Børshandlens psykologi” af Lars Tvede
”I bad med Picasso” af Christian Nicholas Stadil og Lene Tanggaard
”Anden Verdenskrig” af Antony Beevor
”Tag ansvar for kunden” af Tomas Lykke Nielsen