Det stærke køn

edbpriser.dk 14-12-43978 09:26

Hvis du elskede humoren i den uimodståelige "Calendar Girls", skal du glæde dig til instruktørens nyeste, "Det stærke køn", en rørende morsom komedie om kvindekamp i 60’ernes England.

Vi følger den karismatiske bilsædesyerske Rita O’Grady (Golden Globe-vinder, Sally Hawkins), der med ukuelig selvsikkerhed og charme får mobiliseret den kvindestrejke på Ford Motor Company, der bliver afgørende for ligestillingen i dag. "Det stærke køn" er uden tvivl årets feel good-film, der vil få dig til at juble, grine og græde.

Instruktøren er glad for handlekraftige kvinder
På samme måde som i hans succesfilm fra 2003, "Calendar Girls", beskriver instruktør Nigel Cole i "Det stærke køn" en gruppe helt almindelige kvinder, som bliver fanget af noget, der er meget større end de umiddelbart indser. De vokser som personer og finder ud af at håndtere problemer, der normalt er uden for deres virkefelter.

Nigel Cole filmdebuterede i 2000 med filmen "Saving Grace" efter en længere periode som teaterinstruktør. "Saving Grace" vandt publikumsprisen ved Sundance-festivalen og instruktørprisen hos British Independent Film Award. Så var karrieren skudt i gang, og blev overbevisende fulgt op med succesen "Calendar Girls" (2002).

Foruden yderligere spillefilm som "A Lot Like Love" (2005) og "5 Dollars a Day" (2008), har Nigel Cole stået bag en række TV-programmer til serien ”In the Wild”, hvor han har været med Richard Dreyfuss i Galapagos, med Meg Ryan i Thailand og med Julia Roberts i Mongoliet.

Talentfulde Sally Hawkins
Sally Hawkins fangede for alvor alverdens filmpublikummer med sit talent og sin charme i rollen som Samantha i Mike Leigh’s film "All or Nothing" (2002). Og det var atter i samarbejde med Mike Leigh, at hun vandt en fornem Golden Globe-pris i 2004, da hun erobrede alles internationale hjerter som Poppy i "Happy-Go-Lucky".

Hun medvirkede også i den fine "Vera Drakes hemmelighed" (2004) og havde en mindre rolle i Lone Scherfigs Oscar-nominerede "An Education". Dertil kommer både TV- og teaterroller en masse.