Digital Post-it fra Microsoft

edbpriser.dk 17-02-48789 08:23

Post-it blokke bliver stadig brugt i stor stil på mange kontorer - også her på EDBpriser, hvor min PC skærm ofte er plastret godt til.

Nu har et hold forskere fra Microsoft Research i samarbejde med folk fra Ubicomplab på Washingtons universitet imidlertid skabt et lille digitalt display, der snildt kunne afløse indtil flere af mine gule sedler.

Læs også: Microsofts e-ink cover er vildt avanceret

De kalder selv den digitale Post-it for et Situated Display, der kan oversættes til noget i retning af et placeret display, da det ligesom en Post-it lap kan sættes på væggen, vinduet, PC skærmen eller lignende.

Holder evigt

Det smarte ved Microsofts Situated Displays er, at det bruger det meget strømbesparende e-papir, vi kender fra e-bogslæsere, og så har displayet solpaneler på bagsiden, så det kan oplade sig selv og derved - i teorien - køre evigt, bare det får lidt lys i ny og næ.

Displayet bliver opdateret via Bluetooth, og det kan både gøres manuelt og automatisk, så man for eksempel kan få en opdateret vejrudsigt hver halve time eller følge resultaterne fra en sportsbegivenhed hvert minut.

Læs også: FlexSense føjer en ny dimension til din tablet

Det store minus ved den digitale Post-it er, at man ikke kan skrive direkte på den, så den kommer nok ikke til at udkonkurrere den lille gule papirblok lige med det samme, hvis displayet en dag kommer på markedet.

Jeg kunne personligt godt bruge en 5-7 stykker...


Kilde: Übergizmo