Din næste Android-mobil er halvt opladt på 5 minutter – Quick Charge 5 leverer 100W

Rasmus Elm Rasmussen - 28-07-2020 15:53

Qualcomm er klar med en ny standard for lynopladning, der vil fylde strøm på mobiler med de nyeste Snapdragon-processorer i løbet af kun 15 minutter

Begrænset batterilevetid er stadig blandt mobiltelefonernes største akilleshæle. Men hvis du kan få fyldt mobilen helt op med strøm på blot et kvarter, så betyder det ikke så meget at den skal en tur i stikkontakten en gang om dagen.

Faktisk vil den nye Quick Charge 5 standard fra Qualcomm være i stand til at få mobilen halvt fyldt på blot fem minutter, når det drejer sig om et 4.500 mAh batteri. For mange mobiler er det nok til at klare sig det meste af en dag igennem.

Qualcomm er den største leverandør af processorer til Android-mobiler. Deres Snapdragon-processorer bruges som af rigtig mange producenter – fra Xiaomi og OnePlus til Sony og endda også Samsung i visse modeller.

Den nye Quick Charge 5 har således potentiale til at nå bredt ud. Den bliver implementeret i de nyeste high-end Snapdragon-processorer, Snapdragon 865 og 865+, og Qualcomm fortæller, at vi allerede kan forvente at se smartphones med den hurtige opladning i løbet af efteråret. Der nævnes ingen konkrete modeller.


Læs mere...