Din smartphone kan snart blive meget hurtigere

edbpriser.dk 25-05-48348 17:33

Med hver ny generation af mobiltelefoner bliver de hurtigere og bedre, men som med så godt som al teknologi kan det altid blive endnu hurtigere og bedre.

Læs også: Oversigt: Her er forårets bedste Android-telefoner

Og nu har forskerne hos IBM Research haft et vigtigt gennembrud, der kan betyde rigtig meget for hastigheden på fremtidens smartphones og tablets.

PCM hukommelse

Det drejer sig om såkaldt phase-change memory (PCM), der er en krystal-baseret lagring, som har været brugt i optisk lagring i årevis, men som har været for dyr for andre teknologier indtil nu.

Et af problemerne har været teknologiens stabilitet i skiftende rumtemperaturer, men det har forskerne hos IBM Research nu fået styr på.

Samtidig er produktionsprisen ved at nå et leje, der gør teknologien attraktiv for producenterne, som vil kunne erstatte både RAM hukommelsen og den flash-baserede lagerplads med PCM hukommelse og få markant hurtigere enheder.

PCM hukommelse har læsetider på under 1 mikrosekund mod 70 mikrosekunder for flash, så i fremtiden kan vores smartphones og tablets starte op på få sekunder og have en stærkt forbedret ydeevne.

Læs også: Din næste PC kan få en ekstrem skærmopløsning: Det kan du vente dig

Se mere om PCM hukommelse i videoen herunder.


Kilde: BGR